Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Sokpoppen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


System-config-users.svg Verzoekpagina voor sokpopcontrole
Klik hier om direct een verzoek te doen
1rightarrow.png WP:VP/S
1rightarrow.png WP:VP/CU
1rightarrow.png WP:SOKPOP
Gebruikers die een gefundeerde reden hebben om misbruik van sokpoppen te vermoeden, kunnen dat hier melden. Een checkuser kan uitgevoerd worden door één van de checkusers en een moderator kan vervolgens indien nodig gepaste acties ondernemen. Doe je verzoek chronologisch. Geef bij een verzoek duidelijk aan wat de reden ervan is (motiveer deze met links) en link de accounts: mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker gezien de aard van het vandalisme een geïdentificeerde structurele vandaal is (en dus een nieuw aangemaakte sokpop gebruikt), dan kun je dit eerst nakijken op Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme en in het checkuserverzoek ook naar die vermelding daar verwijzen.
Procedure voor de aanvrager:
 1. Zorg dat u ingelogd bent. Plaats het verzoek tot checkuser op deze verzoekpagina onderaan het kopje "Nieuwe verzoeken". Dit kan desgewenst door middel van het aanpassen van de volgende voorbeeldtekst:
  {{subst:Aanvraagcheckuser|Hoofdgebruikersaccount|Vermoedelijke sokpop|Motivatie voor checkuserverzoek|~~~~}}
  Wilt u meer dan twee accounts laten vergelijken, link dan de andere accounts in de sectie "Motivatie voor checkuserverzoek" door middel van het sjabloon {{lg}}.
  Denk eraan uw motivering te voorzien van relevante links: onvoldoende gemotiveerde of onjuist gelinkte verzoeken kunnen niet in behandeling worden genomen.
 2. Wacht af totdat uw verzoek wordt uitgevoerd of afgewezen. Dit kan een paar dagen duren, maar de checkusers houden deze pagina wel degelijk in de gaten.
 3. Na de bevindingen van de checkuser zal een moderator indien opportuun maatregelen nemen.
Deze pagina dient niet voor discussies, stemmingen of commentaar van niet betrokken derden; daarvoor is de overlegpagina bedoeld. Hier graag enkel het verzoek neerzetten, zodat de pagina helder en overzichtelijk blijft voor checkusers en moderatoren. Hier geplaatst commentaar wordt verplaatst naar de overlegpagina. Voor meer informatie over het gebruik van checkuser op de Nederlandstalige Wikipedia, zie het checkuserbeleid (Engelstalig) en het privacybeleid. Afgehandelde verzoeken worden na een week gearchiveerd. De jaararchieven zijn hier te raadplegen.


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Voor afhandeling moderator[bewerken]

Boskatlover & andere boskatlovers[bewerken]

Bevindingen checkuser: Uitgevoerd Uitgevoerd en er is een link tussen 86.87.111.161 (overleg | bijdragen | bloks) en Boskatlover (overleg | bijdragen | bloks). Daar ook nog PietdeAbrikoos (overleg | bijdragen | bloks) aangetroffen. Edits op de oude accounts zijn te oud. Succes met de afhandeling Japiot (overleg) 2 sep 2014 17:58 (CEST)
Veel dank. Succes met de afhandeling inderdaad. ErikvanB (overleg) 2 sep 2014 18:16 (CEST)
 • Mee bezig Mee bezig ik wil wel een poging doen maar ga me eerst even goed inlezen dus heb even geduld. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 sep 2014 18:36 (CEST)

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Persistente persoonsreclame en mogelijke blokontduiking[bewerken]

Bevindingen checkuser: Uitgevoerd Uitgevoerd Positief. Deze horen CU-matig bij elkaar. Geen verdere sokpoppen gevonden. Verdere relevante details aan aanvrager doorgegeven. Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 29 aug 2014 16:52 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd blokmatig verder afgehandeld. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 17:22 (CEST)

LSV[bewerken]

 • Hoofdgebruikersaccount: Geógrafo23 (overleg | bijdragen | bloks)
 • Vermoedelijke sokpop: Ik ben een mooie gebruiker (overleg | bijdragen | bloks)
 • Motivering verzoek voor checkuser: Nieuwste sokpop van deze LTA. Account slaagt dubbel en dwars voor de ducktest. Graag het onderliggende IP doorgeven via wikichat of wikimail zodat de range op slot kan anders is het dweilen met kraan open. Zijn reguliere ranges kan al niet meer mee bewerkt worden dus dit is zeker weer een open proxy of de provider heeft een nieuwe range. In beide gevallen is een aanvullend blok noodzakelijk. Natuur12 (overleg) 30 aug 2014 21:43 (CEST)
Bekeken, waarschijnlijk inderdaad geografo, IP doorgegeven aan een moderator voor blok, en aan RonaldB voor onderzoek naar proxy. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 30 aug 2014 22:09 (CEST)
Dan is deze hier afgerond. Dank voor de check :). Natuur12 (overleg) 30 aug 2014 22:11 (CEST)
Mag ik voorstellen om blokontduikingen van langdurig structurele vandalen zo droog mogelijk te behandelen? Deze LSV is al lang niet meer bezig om te proberen de encyclopedie inhoudelijk te bewerken maar maakt er een wedstrijdje van om elke keer toch weer binnen te komen. Het gaat om de aandacht. Met een kopje als dat hierboven krijgt hij de indruk dat hij gescoord heeft. Als het kopje gewoon zoiets luidt als "LSV" (liefst zo droog en algemeen mogelijk) en het hoofdaccount wordt uitsluitend een keer genoemd achter "Hoofdgebruikersaccount", dan krijgt deze LSV niet de aandacht die hij graag wil. Geef hem niet onterecht de indruk dat hij ons erg bezighoudt. Trollen niet voeren. Gewoon even kort checken en op de knop "blokkeren" drukken als hij zijn kop opsteekt.  Wikiklaas  overleg  1 sep 2014 13:01 (CEST)
Ik heb het kopje wat aangepast. Bij Geó heb ik niet zo het idee dat dit soort dingen hem triggeren maar eerder bepaalde quitmessages van mensen op IRC, of bepaalde uitspraken op IRC. Iemand heeft hem onlangs op IRC met gelijke munt terug betaald en sindsdien laat hij zich daar niet meer zien gelukkig maar nu kliert hij helaas onwiki wat meer door. Blokredenen hebben bijvoorbeeld wel het gedrag van LTA's aangepast. Zo is er nu eentje die op de Chinese Wikipedia **** wil aandacht voor abuse loopt te roepen omdat iemand hier een lollige blokreden gebruikte. Andere gaan zich juist extra misdragen omdat mensen het voor ze opnemen, gaan zeuren dat hun overleg terug moet of dat hun toevoeging terug moet. Dat trigert al helemaal. LTA's zo droog mogelijk behandelen? Ja graag maar ik denk niet dat kopjes hier een significant verschil maken. Daarvoor is wel een grotere cultuurslag nodig. Maar ik zal het wel ter harte nemen want alle beetjes helpen. Natuur12 (overleg) 1 sep 2014 13:50 (CEST)

José Rafael Cordero Sánchez/José Rafael Cordero Sanchez crosswikihoaxpromo[bewerken]

Bevindingen checkuser:
Uitgevoerd Uitgevoerd Ik kan dit CU-matig niet bevestigen: ik vind wel Venezolaanse IP-adressen van dezelfde ISP, maar telkens met andere computers. Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 1 sep 2014 19:27 (CEST)
 • Dank. Het kan zijn dat ik er nog op terugkom maar heb inmiddels de uitgebreide cu-gegevens van en-wiki gekregen en kan er verder mee. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 1 sep 2014 19:30 (CEST)