Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gtk-undo-ltr.svg Verzoekpagina voor terugplaatsingen van verwijderde artikelen
Klik hier om direct een verzoek tot terugplaatsing van een artikel te doen (verwijder geen tekst die er reeds staat!)
1rightarrow.png WP:VP/T
1rightarrow.png WP:TERUG
Wie van mening is dat een artikel of een afbeelding (dit geldt enkel voor afbeeldingen die vanaf juni 2006 verwijderd zijn) ten onrechte is verwijderd, kan hier een met redenen omkleed verzoek tot terugplaatsing doen. Een moderator kan dan indien nodig nadere toelichting geven en/of beslissen het artikel wel of niet terug te plaatsen. Een verzoek kan een week na afhandeling verwijderd worden, inclusief commentaren en overleg.
Wanneer een verzoek behandeld is, moet het onderaan het kopje Afgehandelde verzoeken worden geplaatst, zodat nieuwe verzoeken steeds gemakkelijk bovenaan te vinden zijn. Plaats uw nieuwe verzoek onderaan het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de indiening chronologisch blijft.
Afgehandelde verzoeken worden na acht dagen automatisch gearchiveerd in het archief.
Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~)

Nieuwe verzoeken[bewerken]

ArenAPoort (Arenapoort)[bewerken]

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb onlangs een pagina aangemaakt voor ArenAPoort. Dit is een groot winkelgebied en een samenvoeging van de Amsterdamse Poort (Amsterdam) en de ArenA Boulevard.

Ik wil hier een artikel voor schrijven vergelijkbaar met het artikel van de Amsterdamse Poort. Helaas werd mijn bericht verwijderd omdat het volgens een van de administrators als reclame-achtig werd omschreven.

Ik heb toen de tekst aangepast, maar na twee weken werd het artikel verwijderd zonder dat er werd gereageerd op de aanpassingen. Na deze verwijdering, heb ik opnieuw een pagina aangemaakt. Echter, deze pagina werd onmiddellijk verwijderd, met als reden dat dezelfde pagina als was genomineerd voor verwijdering.

Bij de tweede poging heb ik niettemin de pagina geheel aangepast en rekening gehouden met de eisen die door de administrator in eerste instantie gesteld werden.

Ik ben bang dat als ik nu wederom een artikel schrijf, dit artikel zonder pardon wordt verwijderd. Ik heb de Help-pagina al geraadpleegd en tevens de veelgestelde verwijderingsvragen. Hier kan ik geen info vinden over mijn situatie.

Zou u mij kunnen vertellen of ik deze pagina kan aanmaken en of het verstandig is om te wachten met het opnieuw opstellen van het artikel in verband met een mogelijke IP-ban of iets dergelijks? – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 62.163.170.114 (overleg · bijdragen) 11 aug 2014 13:32‎


De manier waarop de tekst van het artikel geschreven was, en de vasthoudendheid waarmee u probeert een pagina over dit onderwerp in de encyclopedie te verwezenlijken, geven sterk voeding aan het vermoeden dat u nauw bij het onderwerp betrokken bent, iets wat sterk wordt afgeraden. Over het winkelcentrum zijn vast zaken te melden die het interessant maken als onderwerp voor de encyclopedie. Maar u bent tot nu toe niet verder gekomen dan te melden waar het gebied ligt en welke winkels en evenementen er te vinden zijn, en dat lijkt sterk op reclame.

U krijgt overigens niet zomaar een IP-ban, en niet zonder waarschuwing vooraf (tenzij uw bijdragen een vandalistisch karakter zouden hebben, en dat hebben ze zeker niet). U hoeft dus niet bang te zijn dat u ineens de encyclopedie niet meer zou kunnen bewerken. Wikiklaas overleg 11 aug 2014 16:31 (CEST)

Geachte Wikiklaas,

Bedankt voor uw reactie. Het klopt inderdaad dat ik betrokken ben bij ArenAPoort. Er is echter geen sprake van reclame of een winstoogmerk. ArenAPoort is een initiatief van Stichting Partners ArenAPoort. We proberen enkel uit belang voor de bezoekers informatie te geven over het gebied.

U geeft aan dat er vast onderwerpen zijn die het artikel geschikt maken voor de encyclopedie. Zou u hier voorbeelden van kunnen geven, zodat ik weet in welke hoek ik moet kijken naar het artikel. De afgelopen twee pogingen werden namelijk erg snel verwijderd, en er is nooit opgehelderd welke onderwerpen ik wel kan behandelen.

PS: Als ik met uw tips wederom een artikel plaats, wordt het dan niet meteen verwijderd? Dit gebeurde vorige keer namelijk wel direct. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 62.163.170.114 (overleg · bijdragen) 26 aug 2014 18:15‎ (CEST)

  • Opmerking Advies - Het onderwerp is op het eerste gezicht niet bij voorbaat NE, als ik het zo bekijk. Het probleem op de beoordelingslijst was het promotionele karakter. Misschien kan er worden begonnen in de gebruikersruimte en daarna omzetten naar de hoofdnaamruimte. Maar aan de afhandelaar het laatste woord natuurlijk. ErikvanB (overleg) 26 aug 2014 18:30 (CEST)

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Lijst met aanslagen op Joodse doelen buiten Israël[bewerken]

Artikelen worden niet op basis van aanmaker verwijderd, dat ik daar zelfs een terugplaatsingsverzoek voor moet plaatsen is volkomen belachelijk. Sjoerd de Bruin (overleg) 19 aug 2014 20:08 (CEST)

Knip en plakwerk uit andere wiki-artikelen zonder te voldoen aan de licentievoorwaarde. Zie bijvoorbeeld Lijst van terroristische aanslagen. Niet gebaseerd op gezaghebbende bronnen. Dit hoort zo niet in een encyclopedie thuis. Natuur12 (overleg) 19 aug 2014 20:18 (CEST)
Dan hoort het artikel op de beoordelingslijst te worden gezet, zodat andere gebruikers het kunnen verbeteren. Sjoerd de Bruin (overleg) 19 aug 2014 20:19 (CEST)
Sjoerd, knip en plakwerk is een nuwegreden, dat weet jij toch ook wel? Ook knippen en plakken van Wikipedia mag niet als er geen bronvermelding is. Dqfn13 (overleg) 19 aug 2014 20:27 (CEST)
Dat zijn redenen die er nu bij worden verzonnen. Sjoerd de Bruin (overleg) 19 aug 2014 20:29 (CEST)
Sneeuwballen anyone? EvilFreD (overleg) 19 aug 2014 20:30 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Artikel werd aangemaakt door reeds geblokkeerde gebruiker en bevat daarnaast knip- en plakwerk van verscheidene artikelen. Het artikel schendt daarmee auteursrechten. Dat dit volgens Sjoerd bijkomende redenen zijn doet helemaal niet ter zake. --Wiki13 overleg 19 aug 2014 20:36 (CEST)

Christelijk Pedagogisch Studiecentrum[bewerken]

Verwijderd zonder nu-weg procedure (het is ook geen nuweg) en zonder 14-dagen procedure. ed0verleg 21 aug 2014 14:48 (CEST)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd. Je hebt een punt (hoewel het niet echt zinvol was) dus teruggezet en op de beoordelingspagina geplaatst. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 14:58 (CEST)
    • bedankt. Ik was er weer door een ander op gewezen, het artikel is in deze vorm inderdaad niet behoudenswaardig. Maar wellicht dat iets of iemand er nu iets van gaat maken. ed0verleg 21 aug 2014 16:09 (CEST)

Vrijwilligerswerk in museum Hermitage in Sint Petersburg, Rusland[bewerken]

Beste Moderatoren,

Ik verzoek u om de tekst "Vrijwilligerswerk in museum Hermitage in Sint Petersburg, Rusland" terug te plaatsen. De reden hiervan is dat ik vind dat Nederlanders moeten weten dat ze vrijwilligerswerk kunnen doen in de hermitage in Sint Petersburg aangezien wij hier in nederland, amsterdam ook een hermitage hebben. Ik vraag mij af waarom het in andere talen wel mag blijven staan. Er is mij verteld dat het artikel niet relevant is voor wikipeadia. Ik vraag mij af waarom niet.

Vriendelijke groet,

Jael Pelupessy

Jael, het doel van Wikipedia is om encyclopedische kennis aan te bieden, niet om mensen te vertellen dat ze ergens vrijwilligerswerk kunnen doen. Daarom is het artikel dat je teruggeplaatst wil zien niet relevant. Marrakech (overleg) 22 aug 2014 18:09 (CEST)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Geen encyclopedische relevantie, een encyclopedie is geen medium om zaken bekendheid te helpen verlenen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 20:42 (CEST)

Roland Kleine[bewerken]

Ronald Kleine is een bekende boer in Nederland. Niet alleen door zijn confrontaties tegen onterecht overheidshandelen maar zeker door zijn gekleurde aanwezigheid en bijdrage in het populaire debatprogramma Het Lagerhuis gedurende drie jaar en ruim 100 uitzendingen. Heroverweging voor terugplaatsing van het artikel over Roland Kleine is dan ook mijn verzoek als vrouw van Roland. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 86.82.130.222 (overleg · bijdragen)

  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Het verwijderde artikel was geen encyclopedisch lemma maar was een curriculum vitae van een persoon die zijn opleiding en werkzaamheden aangaf, geeft aan dat je bij hem vleespakketten kan kopen bij zijn bedrijf en ook dat hij paarden fokt. De man was een van de panelleden in een televisieprogramma enkel. Bovendien was de inhoud niet neutraal en gaf subjectieve oordelen over zijn handelen. Al met al lijkt me dat dit in deze vorm niet geschikt is voor terugplaatsing vanwege de gerede twijfel aan encyclopedische relevantie gecombineerd met een tekst die zeer ongeschikt is in het kader van WP:BLP.Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 23 aug 2014 22:22 (CEST)


Fancy (Iggy Azalea) en Fancy (single)[bewerken]

Volgens mij was het artikel al iets bijgewerkt en niet helemaal "werk in uitvoering" meer, omdat er gewoon een paar zinnen met feiten instonden. Daarnaast (zonder te willen zeuren) is het mijns inziens een beetje slordig om "wiu en bestaat al onder andere titel" als verwijder-reden aan te voeren terwijl die andere titel een redirect is en ook verwijderd wordt. - FakirNLoverleg 26 aug 2014 20:19 (CEST)

Half Uitgevoerd Uitgevoerd, ik heb de door jou opgelapte verie teruggezet, de redirect voegt imho weinig toe. (als iemand daar anders over denkt, leef je uit) Milliped (overleg) 26 aug 2014 20:27 (CEST)