Wikipedia:Wikiproject/Materiaalkunde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Inactief Dit project vertoont geen activiteit, en is in de archiefcategorie voor Wikiprojecten opgenomen.
Dit project kan in principe altijd weer geactiveerd worden, haal dan dit sjabloon weg en voeg het project toe op Wikipedia:Wikiproject.

Projectpagina
Materiaalkunde



Projectpagina Materiaalkunde

Materiaalkunde is een multidisciplinair vakgebied, wat men tegenkomt binnen de natuurkunde, scheikunde en de werktuigbouwkunde, maar ook bijvoorbeeld binnen de mijnbouwkunde, civiele techniek en industrieel ontwerpen. Anno 2007 is op nl.wikipedia.org nog altijd weinig in detail over de verschillende onderdelen te vinden. Daarom is het initiatief genomen om een Materiaalkundeproject op wikipedia te starten. Deze pagina dient om dit project te ondersteunen.

Het project stelt zich ten doel om op de Nederlandstalige Wikipedia een uitgebreide en samenhangende set van artikelen uit het vakgebied van Materiaalkunde te publiceren. Gezien het feit dat er op wikipedia veel technici aanwezig zijn, en een groot deel daarvan enige kennis van de materiaalkunde heeft, zou dit doel zeker haalbaar moeten zijn.

Nieuwe artikelen

Het wikiproject heeft de volgende nieuwe artikelen opgeleverd (bedankt) :
15/12/06: Reversibel, Peritectisch systeem
21/12/06: Halfgeleider (vastestoffysica)
25/12/06: Puntfout, TTT-diagram
03/01/07: Röntgenfluorescentie
06/10/07: GMR-effect
29/10/07: Galliumarsenide
30/10/07: ASTM
30/10/07: Debije-Scherrercamera
27/12/07 : Poedermetallurgie
29/12/07 :Edgar Bain

Deelnemers

Categorieën

Wikipedia werkt voor het zoekgemak met categorieën. Op dit moment bestaat er een hoofdcategorie "materiaalkunde", met verschillende ondercategorieën. Niet iedere onderliggende subcategorie is even logisch. Daar zal ook wel het e.e.a. aan moeten gebeuren.

Meer over een nieuwe categorie-indeling >>


Achtergrondinformatie

Algemene informatie
Recente technische ontwikkelingen