World of Warcraft: The Burning Crusade

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.
Opgegeven reden: Lezer wordt aangesproken.

World of Warcraft: The Burning Crusade
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Blizzard Entertainment
Uitgever(s) Blizzard Entertainment
Datum van uitgave 16 januari 2007
Huidige versie 2.0.3 tot 2.4.3
Genre(s) MMORPG
Speelmodus Multiplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 12+
Platform(s) Microsoft Windows, Mac OS X
Media Cd-rom, Download
Systeemeisen
Microsoft Windows
-Windows XP, Vista, 7 of 8
- NVIDIA Geforce FX 6800, ATI Radeon X 1600 Pro.
- 2 GB RAM (1 GB voor Windows XP)
Mac OS X
- MacOS X 10.7.x of nieuwer
- Intel Processor Core 2 Duo
- NVIDIA GeForce 8600M of ATI Radeon HD 2600
- 2 GB RAM
Voor beide
- 25 GB beschikbare hard schijf-ruimte
- Breedband connectie
- Toetsenbord en muis
- Resolutie 1024 x 768[1]
Navigatie
Spelserie Warcraft
Uitbreiding van World of Warcraft
Voorloper World of Warcraft
Vervolg World of Warcraft: Wrath of the Lich King
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

World of Warcraft: The Burning Crusade (soms afgekort als TBC) is de eerste uitbreiding op de populaire MMORPG: World of Warcraft. Dit spel is op 16 januari 2007 uitgekomen.

Plot en inhoud[bewerken]

Het verhaal gaat over de terugkeer van Ilidan the Betrayer en zijn leger The Burning Legion. Het heeft erg veel te maken met wat er is gebeurd in Warcraft III: Reign of Chaos. Nadat Illidan Stormrage, Lady Vashj en Kael'thas Sunstrider gevlucht zijn uit Azeroth kwam ze op het continent van Draenor. Toen ze daar arriveerden vernoemde Illidan zich tot "Lord of Outland" en Vashj en Kael'thas als zijn top luitenant. Illidan verzoekte aan de Blood Elves om naar Outland (Draenor) te komen en hem te dienen, als betaling gaf hij nieuwe en verbeterde technieken van magie van de lokale demons.

Alles verliep goed maar niet voor een ander ras dat op Outland leefde, de Dreanei. Na de oorlog met de orks zijn de Dranei bijna volledig uitgemoord of weggedreven van hun land. Toch hebben ze nog hoop in, wat zei noemen, "The Light" en Naaru. Nadat Illidan kwam hebben de Dreanei in actie geschoten. Door een schip genaamd The Exodar te stelen en daar mee weg te vliegen waren ze gered van hun slechte toekomst. 1 maand later storten ze neer op een eiland ten westen van Kalimdor. De Blood Elves waren bedrogen en zochten ook hulp buiten de wereld van Outland. De Dranei voegde zich toe bij de Alliance en de Blood Elves met de Horde. Samen zijn ze van plan het kwaad dat zich in Outland dwaalt te onderzoeken en te vernietigen.

Outland[bewerken]

Outland is gecreëerd toen dat Draenor onder het vuur lag van een aanval, via "The Dark Portal" door de Alliance om de orken die Azeroth volledig aanvallen te vernietigen voor altijd. De tovenaar "Ner'Zhul" hielp verschillende orks op draenor om via portals naar andere werelden te vluchten. Maar door de aanwezigheid van zoveel portals op Draenor brak de planeet apart waardoor een stuk verloren ging in de "Nether". Door deze vernietiging ging veel leven verloren. Druids hebben ervoor gezorgd dan veel leven op de planeet terugkwam zodat het geen woestijn bleef.

Gameplay[bewerken]

Blood Elves[bewerken]

De Blood Elves (Bloedelfen) zijn het nieuwe speelbare ras in de Horde. Ooit stonden ze bekend als de High Elves (Hoge Elfen), en leefden ze in harmonie met de Alliance en het andere Elfenras, de Night Elves (Nachtelfen). Duizenden jaren voor de eerste grote oorlog, werd de Burning Legion, een leger van demonen, uit op vernietiging van al dat leeft, aangetrokken tot de grote bronnen Arcane magieën en energieën die gebruikt werden door zowel de High Elves als de Night Elves. The Burning Legion werd verslagen, en de Night Elves trokken zich terug, zichzelf afsnijdend van de magie. De High Elves echter, bleven geobsedeerd en gebonden aan de energie- en magiebronnen, en bleven op onnatuurlijke wijze hun lust naar magie voeden. Dit leidde uiteindelijk tot de val van hun rijk, en het grootste deel van de bevolking. Verbannen uit de Alliance en bijna volledig uitgemoord, hernoemden ze zichzelf Blood Elves, uit respect voor alle gesneuvelden. Door de Alliance verstoten wegens samenwerking met de Naga, zoeken de overgebleven Blood Elves in Azeroth wanhopig hulp bij de Horde. Nu leven ze op demonische energie, dat aan de Blood Elves gegeven werd door Illidan, met hulp van de Naga.

Draenei[bewerken]

De Draenei zijn het nieuwe ras van de Alliance. Ze lijken op de Eredar, een van de rassen van de Burning Legion. De Eredar zijn een soort van mutatie van de Draenei die door de lange blootstelling aan duistere magie muteerden; ze lieten zich leiden door donkere magie, terwijl de Draenei zich inlieten met het Licht.

Gebieden[bewerken]

Outland is een stuk continent dat is afgebroken van zijn oorspronkelijke wereld, Draenor. Outland zweeft ergens in The Nether waar het kwaad van Illidan zich voort blijft groeien. De gebieden waar een speler kan komen en levelen zijn Hellfire Peninsula, Zangarmarsh, Terokkar Forest, Nagrand, Blade's Edge Mountains, Netherstorm en Shadowmoon Valley. De basis van Illidan is Shadowmoon Valley waar ook de raid Black temple is gelokaliseerd.

Gebieden binnen Azeroth:

  • Quel'Thalas: Is een gebied waar de High Elves heen zijn gevlucht en daar hebben voort geleefd. Toen men in contact kwam met de trollen van Zul'Aman zijn ze in oorlog met hun. Het gebied is gelegen ten noorden van Eastern Plaguelands (Het noorden van Eastern Kingdoms) en wordt gesplitst in 2 delen. Eversong Woods (voor level 1 tot 10) met de hoofdstad Silvermoon en The Ghostlands (voor level 11-20).
  • (Mount) Hyjal: Het gebied is gelokaliseerd in het noorden van Kalimdor ten oosten van Felwood en ten westen van Azshara. Op de berg Hyjal staat de World Tree waar de Elves (de eerste bewoners van Azeroth) jaren leefden. Daar is in Warcraft III: Reign of Chaos Archimonde verslagen. De nieuwe raid The Battle for Mount Hyjal toont het gevecht tegen hem aan. Het is alleen toegankelijk via een portal in Caverns of Time. Het land werd wel toegankelijk met de uitgave van Cataclysm.
  • Bloodmyst- en Azuremyst Isles: Is een gebied ten noord oosten van Kalimdor. Daar is het schip Exodar dat de Dranei heeft gestolen neergestort.
  • Isle of Quel'Danas: Dit gebied is de thuisbasis van de Prins van de Blood Elves, Kael'thas Sunstrider. Nadat hij voor Illidan vecht zijn de Elves niet meer geïnteresseerd in hem. De prins is daar bezig de Burning Legion meester Kil'Jaeden op te roepen.

Heroic Dungeons & Raids[bewerken]

De The burning Crusade kondigt een nieuw systeem aan voor Dungeons. Heroic Dungeons zijn Dungeons die moeilijker zijn om te de bazen te verslaan. De nieuwe 5 man instances kennen twee niveaus:

  • Normal (normaal): dit is de instance met standaard loot, en kunnen door alle levels gedaan worden
  • Heroic (heldhaftig): zijn bedoeld voor level 70 spelers. Zoals de naam al aangeeft is dit een moeilijke variant van de normale instance. De basis blijft de normale instance maar dan worden alle wezens een stukje sterker gemaakt, en de bazen krijgen er soms zelfs nieuwe aanvallen of trucjes bij.

Het voordeel van een instance op Heroic spelen is dat er meestal betere spullen verzameld kunnen worden. En elke baas geeft na verslagen te zijn ook een speciale badge (Badge of Justice) die later in te wisselen is voor nog betere spullen.

Player vs. Player[bewerken]

De Burning Crusade heeft verschillende veranderingen meegebracht voor PvP. Een van de nieuwe dingen is een Arena systeem waarin spelers, onafhankelijk van hun guilds, groepjes kunnen vormen waarmee ze zullen strijden tegen andere groepjes. Het honor-systeem (eer-systeem) is voor de arena door een puntensysteem vervangen. Als je van andere spelers wint verzamel je punten en deze kun je spenderen in een winkel voor wapens en bepantsering. Er is ook een nieuwe battleground: "Eye of the storm"

Arena werkt als volgt, er zijn 3 soorten Arena's waar je jezelf voor kan opgeven.

  • 2vs2 (Dit kan maximaal 2 spelers bevatten per team en wordt gespeeld met maximum 4 spelers.)
  • 3vs3 (Dit kan maximaal 3 members bevatten per team en wordt gespeeld met maximum 6 spelers.)
  • 5vs5 (Dit kan maximaal 5 members bevatten per team en wordt gespeeld met maximum 10 spelers.)

Als je met je team met een Arena Queue Goblin praat, kun je je team in de Rated of Skirmish playstyle zetten. Skirmish is oefenen en Rated telt echt voor punten. Zodra een Rated team gemaakt is bij een arena organisator (Die te vinden is in Nagrand) is die rating standaard 1500. Naarmate je wint wordt je rating hoger, en kom je dus alleen maar teams tegen van jouw eigen rating of 100 a 200 groter of kleiner dan jouw eigen rating. Hierdoor wordt het winnen een stuk moeilijker naarmate je hoger komt. Blizzard heeft voor dit Arena rated gekozen omdat ze hebben besloten dat Skills > No life wat betekent: Mensen die goed zijn in WoW moeten betere gear krijgen dan mensen die geen leven hebben. Dit no life was WoW's eerste honor systeem dat voor TBC (The Burning Crusade) beschikbaar was.

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. https://us.battle.net/support/en/article/minimum-system-requirements-for-world-of-warcraft