Yes, Dear

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Yes, Dear
Genre Komedie
Speelduur per afl. 30 minuten
Bedenker Gregory Thomas Garcia
Alan Kirschenbaum
Hoofdrollen Anthony Clark
Jean Louisa Kelly
Liza Snyder
Mike O'Malley
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start 2 oktober 2000
Einde 15 februari 2006
Afleveringen 122 (6 seizoenen)
Seizoenen Bewerken op Wikidata
Netwerk of omroep CBS
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Yes, Dear is een Amerikaanse komedieserie die oorspronkelijk werd uitgezonden van 2 oktober 2000 tot en met 15 februari 2006. Ze bestaat uit 122 afleveringen verdeeld over zes seizoenen. Een gastrol van Betty White werd in 2003 genomineerd voor een Emmy Award.

Uitgangspunt[bewerken | brontekst bewerken]

Kim en Gregory Thomas 'Greg' Warner vormen samen een schoolvoorbeeld van een keurig gezin. Beiden hebben nette manieren, zijn sociaal voelend, doen hun best op hun werk en samen proberen ze hun peuter Sam zo correct mogelijk op te voeden. Kims perfectionisme is wel van dien aard dat het haarzelf soms in de weg zit en Greg is geen erg mannelijke man in de ogen van andere mannen.

Hun complete tegenpolen zijn Kims zus Christine Hughes en haar man Jimmy, die 'tijdelijk' in het gastverblijf van de Warners wonen. Zij nemen het leven met een korreltje zout en zijn er meer op gericht het naar hun zin te hebben, dan op hoe ze overkomen op de buitenwereld. Ze nemen de zaken zoals ze komen. Christine en Jimmy voeden hun kleuter Dominic en peuter Logan dan ook niet al te strikt op.

Vooral tussen Greg en Jimmy bestaat er nogal eens onbegrip. Waar Greg vindt dat Jimmy zijn leven vergooit, vindt deze dat Greg zich weleens wat meer mag ontspannen en het naar zijn zin mag proberen te hebben. Waar Greg succesvol is in zijn werk en met zijn maatschappelijke carrière, kan Jimmy veel makkelijker en onbevangener met mensen omgaan.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van afleveringen van Yes, Dear voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]