Zevendedagsadventistendieet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het dieet van de zevendedagsadventisten houdt verband met de spijswetten die worden voorgeschreven in het Oude Testament van de christelijke Bijbel.

De idee achter dit dieet is dat alles wat men eet ter ere van God moet zijn. Daarbij hoort een gezonde levensstijl, zoals de onthouding van alcoholische dranken en tabakswaren. Daarnaast wordt het eten van vlees van onreine dieren, zoals vermeld in het Oude Testament nagelaten.

Wat betreft het vlees van zoogdieren wordt alleen dat van herkauwers en dieren met gespleten hoeven toegestaan. Wat betreft gevogelte worden alle vogels die geen watervogels of roofvogels zijn toegestaan. Wat betreft vis worden alleen vissen met schubben en vinnen toegestaan. Schaaldieren en dergelijke zijn dus niet toegestaan.

Scherpe kruiden en ingrediënten worden afgeraden, evenals cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee. De kerk beveelt een dieet aan van granen, groenten, fruit, noten, weinig melk en weinig of geen eieren. In de praktijk zijn veel leden van deze kerk dan ook lacto-vegetarisch.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]