Zodiac Zoos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zodiac Zoos is een organisatie die de eigenaar is van Dierenpark Wissel, Zoo Parc Overloon, en Aqua Zoo Friesland. In de toekomst zal Dierenpark Wissel vervangen worden voor een nieuw te bouwen dierenpark, Pangea Parc genaamd.

Van 2007 tot en met december 2012 was Zodiac Zoos ook eigenaar van Kasteeltuinen Arcen. Echter werd dit park in september 2012 failliet verklaard.[1] In december 2012 werd het park overgenomen door de organisatie Limburgs Landschap.[2]. Ook was Zodiac Zoos eigenaar van Zoo Labyrinth Boekelo, echter werd dit park in 2010 gesloten nadat de gemeenteraad niet meewerkte aan de plannen voor het park.[3] Het doel van Zodiac Zoos is recreatie, educatie, natuurbehoud en wetenschap het publiek zo te laten beleven dat men bewust wordt en respect krijgt voor het belang van de flora en fauna.

Zodiac Zoos ontwikkelde samen met het Van Hall Instituut het Zoo College in Leeuwarden. Via dit leerbedrijf kunnen studenten Diermanagement stage lopen in één van de parken van Zodiac Zoos.

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties