Garant (uitgeverij)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Garant)
Garant
Oprichting 1990
Land Vlag van België België
Hoofdkantoor Antwerpen
Website http://www.maklu.be/
Portaal  Portaalicoon   Economie

Garant is een Belgische wetenschappelijke en educatieve uitgeverij, gevestigd te Antwerpen. Ze richtte zich vanaf de oprichting vooral op het segment van wetenschappelijke boeken, studieboeken en schooluitgaven, naast boeken voor een breed publiek. Goed vertegenwoordigde domeinen zijn onder meer psychologie, pedagogie (onderwijskunde), filosofie en geneeskunde.

Verder worden vaak onderzoeksrapporten of doctoraatsthesissen in boekvorm bij Garant uitgegeven. De meeste auteurs die hun weg naar uitgeverij Garant vinden, zijn dan ook werkzaam aan universiteiten of hogescholen.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Garant werd in 1990 in Leuven opgericht door Huug Van Gompel, die voordien werkzaam was bij Uitgeverij Acco.[1][2] Uitgeverij Maklu nam vanaf het begin de helft van de aandelen in handen, wat verspreiding in Nederland garandeerde. Huug Van Gompel heeft op 31 december 2017 zijn functie als bestuurder / algemeen directeur van Garant-Uitgevers neergelegd. Op 1 februari 2018 heeft hij, samen met voormalig Maklu-uitgever Stephan Svacina de nieuwe uitgeverij Gompel&Svacina opgericht, met vooral publicaties voor studie, wetenschap en professionals.

Tijdschriften[bewerken | brontekst bewerken]

Naast veel boeken, geeft Garant een aantal tijdschriften uit:

Huidige tijdschriften[bewerken | brontekst bewerken]

Voormalige tijdschriften[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]