$h*! My Dad Says

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Icon falscher Titel.svg   De titel van deze pagina kan door technische beperkingen van de MediaWiki-software niet juist worden weergegeven. De correcte titel luidt $#*! My Dad Says.
$#*! My Dad Says
Genre Sitcom
Speelduur 21 minuten
Bedenker David Kohan
Max Mutchnick
Justin Halpern
Patrick Schumaker
Hoofdrollen William Shatner
Jonathan Sadowski
Will Sasso
Nicole Sullivan
Tim Bagley
Intromuziek Your Dogs door Ben Folds
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Uitvoerend
producent
David Kohan
Max Mutchnick
Productiebedrijf KoMut Entertainment
Warner Bros. Television
Uitzendingen
Start 23 september 2010
Einde 17 februari 2011
Seizoenen 1
Netwerk of omroep Vlag van Verenigde Staten CBS
Zender Vlag van Nederland Veronica
Portaal  Portaalicoon   Televisie

$#*! My Dad Says is een Amerikaanse sitcom, geproduceerd door Warner Bros. Television, die in Amerika door CBS en in Nederland door Veronica werd uitgezonden. De serie is gebaseerd op de tweets van de Amerikaanse journalist Justin Halpern, die op zijn account met de naam Shit My Dad Says, letterlijk "onzin die mijn vader zegt", citaten van zijn vader, Sam, plaatste. De serie is slechts één seizoen op tv geweest, van 2010 tot 2011. Op 15 mei 2011 kondigde CBS aan dat ze $#*! My Dad Says hadden gestopt.

Vanwege de strenge regels omtrent grof taalgebruik op tv in Amerika werd "shit" vervangen door "$#*!" en werd ook de inhoud van de tweets van Halpern veranderd en minder grof gemaakt.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Ed is een 72-jarige man met een uitgesproken mening, die drie keer is gescheiden. Zijn twee volwassen zoons, Henry en Vince, zijn gewend aan zijn ongewenste en vaak politiek incorrecte uitlatingen. Henry, die schrijver en blogger is, moet op een gegeven moment bij zijn vader intrekken als hij zijn huur niet meer kan betalen. Na een aantal weken vindt Henry een baan, maar tijdens zijn sollicitatiegesprek wordt hij door zijn vader gestoord. De werkgever is geïnteresseerd in de uitlatingen van Ed en neemt Henry aan op voorwaarde dat hij bij zijn vader blijft wonen, zodat hij over diens uitspraken kan schrijven; vandaar de titel $#*! My Dad Says, oftewel Onzin Die Mijn Vader Zegt.

Cast[bewerken]