Österreichischer Skulpturenpark

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Betonboot van Michael Schuster

Het Österreichische Skulpturenpark is een beeldenpark van zeven hectare in Unterpremstätten, 7 km ten zuiden van de stad Graz in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark. Het beeldenpark is onderdeel van het Universalmuseum Joanneum in Graz.

Het park[bewerken | brontekst bewerken]

Het beeldenpark, ontworpen door de Zwitserse landschapsarchitect Dieter Kienast, werd aangelegd op het terrein van de Internationale Gartenschau 2000 en werd in 2003 geopend. Kern van het beeldenpark is het Art Park rond de studio van de ORF-Steiermark. Het park maakt sinds 2007 deel uit van het in Graz gevestigde museumcomplex Universalmuseum Joanneum.

De collectie van beelden omvat inmiddels 60 werken van (voornamelijk) Oostenrijkse en internationale hedendaagse beeldhouwers, onder anderen Fritz Wotruba, Franz West, Michael Kienzer, Nancy Rubins en Joannis Avramidis.

In 2008 werd de collectie uitgebreid met een schenking, het werk Painting to Hammer a Nail in/ Cross Version van Yoko Ono uit 2005.

De collectie (selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

Fotogalerij[bewerken | brontekst bewerken]

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • Garten der Kunst. Österreichischer Skulpturenpark/Art Garden. Sculpture Park Austria, Hatje Cantz Verlag, Ostfildern (2006)

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Österreichischer Skulpturenpark van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.