3 op Reis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
3 op Reis
Genre reisprogramma
Speelduur 40 minuten
Presentatie Floortje Dessing (2007-2015)
Dennis Storm (2009-heden)
Nicolette Kluijver (2010-2013)
Patrick Lodiers (2010-2014)
Geraldine Kemper (2012-heden)
Sebastiaan Labrie (2007-2009)
Froukje Jansen (2008-2009)
Daphne Bunskoek (2009-2010)
Chris Zegers (2012-heden)
Katja Schuurman (2013-2014)
Evi Hanssen (2014-heden)
Voice-over Floortje Dessing
Dennis Storm
Regie Kim de Vries
David Bezemer
Ruud Slot
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent BNN (S4-heden)
LLiNK (S1-S3)
KRO (S1)
Uitzendingen
Start 25 november 2007
Seizoenen 8 - 7 reguliere, 1 special
Netwerk BNN (S4-heden)
LLiNK (S1-S3)
KRO (S1)
Zender Nederland 3 (2007-2014)
NPO 3 (2014-heden)
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

3 op Reis is een Nederlandstalig reisprogramma, voornamelijk gepresenteerd door Floortje Dessing en Dennis Storm dat sinds het vierde seizoen wordt uitgezonden door BNN. De eerste drie seizoenen werden uitgezonden door LLiNK. Het eerste seizoen was een coproductie van LLiNK en de KRO. Het programma is wekelijks te zien op zondag op Nederland 3 rond 19:50.

Seizoenen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van afleveringen van 3 op Reis voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Tijdens het eerste seizoen maakt Floortje Dessing een lange reis van Amsterdam naar Bhutan. Verder werd er wekelijks een gastreiziger op pad gestuurd om een eco-bestemming te verkennen. Sebastiaan Labrie bezoekt, gedurende dit eerste seizoen namens de KRO, wekelijks een onbekende bestemming in Europa.

In het tweede seizoen maakt Floortje opnieuw een lange reis, dit keer van Amsterdam, naar Amsterdam-eiland. Froukje Jansen en Sebastiaan Labrie laten iedere week, afgewisseld van elkaar, een bereikbare vakantiebestemming zien.

Het derde seizoen wordt gepresenteerd door Floortje Dessing, Daphne Bunskoek, Dennis Storm en Sebastiaan Labrie. Floortje maakt opnieuw een reis langs de poolcirkel, waarbij ze o.a. IJsland, Alaska en Siberië bezoekt. Dennis trekt er op uit en maakt diverse stedentrips. Daphne doet het dit seizoen juist rustig aan, en reist af naar verschillende warme bestemmingen. Sebastiaan Labrie doet slechts drie afleveringen, waarin hij Kaapverdië, Madeira, en Zuid-Afrika bezoekt. Ook zien we voor het eerst Nicolette Kluijver als presentatrice. Zij bezoekt Parijs en Genève.

Het vierde seizoen is uitgezonden vanaf 13 september 2010 en bestond uit 27 afleveringen. Dit seizoen werden de reizen opnieuw gemaakt door Floortje Dessing en Dennis Storm, maar werden ook Nicolette Kluijver en Patrick Lodiers aan het programma toegevoegd. Voor het eerst kwam het reisprogramma geheel in de handen van BNN terecht na het wegvallen van omroep Llink. Daphne Bunskoek is niet meer te zien in 3 op reis. Hier is nooit een reden voor gegeven. In het seizoen bezoekt Floortje Dessing eilanden over de hele wereld waaronder de Maldiven, Nicolette Kluijver maakt een lange treinreis door Europa, Patrick Lodiers bezoekt gebieden waar in het verleden veel onrust is geweest en Dennis Storm bezoekt de hipste plekken ter wereld.

In het vijfde seizoen 3 op Reis hebben Floortje Dessing, Nicolette Kluijver, Dennis Storm en Patrick Lodiers opnieuw reizen gemaakt voor BNN. Floortje Dessing maakte de langste roadtrip ooit: vanuit Nederland reed ze via Oost-Europa, Rusland, Mongolië en China naar het land waar vrijwel niemand inkomt: Noord-Korea. Nicolette Kluijver bezocht bekende plekken rondom de Middellandse Zee. De zonnige bestemmingen, waaronder Barcelona, Mallorca, Ibiza en Corsica, werden door Nicolette door een budget-bril bekeken. Dennis ging onder andere naar Hongkong en de Verenigde Staten en maakte een lange zoektocht naar de cowboy, hippie en urban lifestyle. Patrick Lodiers reisde naar landen met een onrustig verleden, waaronder Rwanda, Baskenland en El Salvador. Het vijfde seizoen startte op 4 september 2011. Op 29 april 2012 was de laatste reguliere aflevering van seizoen 5, waarin de finale van de lange reis van Floortje Dessing te zien was.

Van september 2012 tot april 2013 was het zesde seizoen van 3 op Reis te zien. Het oorspronkelijke reisplan van Floortje Dessing was om via Japan en de Filipijnen naar Australië te reizen, maar ze moest haar reis halverwege wegens ziekte staken. Na een operatie en een aantal maanden rust keerde Floortje in februari 2013 weer terug in het seizoen, ditmaal om kortere trips te maken die in het teken stonden van haar herstel. Dennis Storm bezocht alle landen van de EU en Patrick Lodiers en Nicolette Kluijver maakten kortere trips. Ook Chris Zegers maakte als gastpresentator een aantal reizen, waaronder in de Verenigde Staten en Namibië. Geraldine Kemper ging na 3 op Reis Summertime ook deel uitmaken van het presentatieteam en bezocht onder andere de Caribbean.[1]

Het zevende seizoen begon in september 2013. Floortje Dessing maakt een lange reis van Nederland, per containerschip naar New York om daarna door te reizen naar Alaska[2]. Dennis maakt verschillende road trips door enkele Europese landen, ook maakt hij een reis naar India. Geraldine bezoekt enkele festivals en Nicolette Kluijver gaat in haar laatste seizoen enkele weekendjes weg. Verder maken Patrick en Chris, die nu vast lid is van het presentatieteam, enkele reizen. Ook wordt Katja Römer-Schuurman toegevoegd aan het team.

In seizoen acht werd er naast Floortje, Dennis, Geraldine en Chris de Belgische Evi Hanssen toegevoegd aan het 3 op Reis-team. Floortje eindigde vorig jaar in Alaska en zal dit jaar via China, Centraal-Azië en Iran naar Nederland terug reizen. Dennis maakt enkele roadtrips in Europa en Chili en Geraldine en Chris vertrekken naar enkele onontdekte landen als Sri Lanka, Montenegro, Ghana en Colombia.

3 op Reis Summertime[bewerken]

Van 8 juli 2012 tot eind augustus 2012 was een zomereditie van 3 op Reis te zien met de naam 3 op Reis Summertime. Dit werd gepresenteerd door Dennis Storm en nieuwkomer Geraldine Kemper. Voor de start van het seizoen konden kijkers via de website en Facebook reistips geven over de bestemmingen die de twee presentatoren zouden maken. Geraldine maakte een tocht door Europa naar de Algarve via onder andere Brussel, Parijs, Bordeaux, Andorra en Sevilla. Dennis deed verdere bestemmingen over de hele wereld aan: voornamelijk Azië kwam aan bod met onder andere Singapore, Thailand en Dubai, maar ook Cuba en Yucatán werden bezocht.

Presentatie[bewerken]

Seizoen Jaar Omroep Presentatie
Seizoen 1 2007-2008 LLiNK/KRO Floortje Dessing Sebastiaan Labrie
Seizoen 2 2008-2009 LLiNK Froukje Jansen
Seizoen 3 2009-2010 LLiNK/BNN Dennis Storm Daphne Bunskoek
Seizoen 4 2010-2011 BNN Nicolette Kluijver Patrick Lodiers
Seizoen 5 2011-2012
Seizoen 6 2012-2013 Geraldine Kemper Chris Zegers
Seizoen 7 2013-2014 Katja Römer-Schuurman
Seizoen 8 2014-2015 Evi Hanssen

Specials[bewerken]

Seizoen Jaar Omroep Presentatie
Summertime 2012 BNN Dennis Storm Geraldine Kemper

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. Floortje Dessing van Beijing naar Australie per auto, travel.blog.nl
  2. Floortje van Amsterdam naar Alaska in 3 op Reis, bnn.nl, 8 december 2013