3 op Reis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
3 op Reis
Genre Reisprogramma
Speelduur 40 minuten
Presentatie Floortje Dessing (2007-2015)
Sebastiaan Labrie (2007-2009)
Froukje Jansen (2008-2009)
Daphne Bunskoek (2009-2010)
Dennis Storm (2009-2016)
Patrick Lodiers (2010-2014)
Nicolette Kluijver (2010-2013)
Geraldine Kemper (2012-2019)
Chris Zegers (2012-heden)
Katja Schuurman (2013-2014)
Evi Hanssen (2014-heden)
Jan Versteegh (2015) (3 op Reis Backpack)
Nienke de la Rive Box (2016-heden)
Maurice Lede (2016-heden)
Voice-over Floortje Dessing (2007-2015)
Dennis Storm (2009-2016)
Chris Zegers (2016-heden)
Regie Kim de Vries
David Bezemer
Ruud Slot
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Gerelateerde series 3 op Reis Summertime, 3 op Reis Backpack, 3 op Reis Midweek, 3 op Reis Roadtrip, De Nationale Reistest
Uitzendingen
Start 25 november 2007
Afleveringen 278
Seizoenen 9 - 8 reguliere, 1 special
Netwerk of omroep BNNVARA (2017-heden)
BNN (2009-2017)
LLiNK (2007-2010)
KRO (2007-2008)
Zender Nederland 3 (2007-2014)
NPO 3 (2014-heden)
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

3 op Reis is een Nederlandstalig reisprogramma, met Chris Zegers, Geraldine Kemper, Evi Hanssen, Maurice Lede en Nienke de la Rive Box.

Het eerste seizoen van het programma was een coproductie tussen LLiNK en de KRO, waarna het tweede en derde seizoen door LLiNK alleen werd uitgezonden. Na de uittreding van LLiNK uit het publieke bestel zette BNN de productie van het programma voort. De omroep stopte het programma Weg met BNN. Sinds de fusie met de VARA wordt het programma uitgezonden door BNNVARA. Het programma is wekelijks te zien op zondag op NPO 3 rond 19:50.

Seizoenen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van afleveringen van 3 op Reis voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Tijdens het eerste seizoen maakt Floortje Dessing een lange reis van Amsterdam naar Bhutan. Verder werd er wekelijks een gastreiziger op pad gestuurd om een eco-bestemming te verkennen. Sebastiaan Labrie bezoekt, gedurende dit eerste seizoen namens de KRO, wekelijks een onbekende bestemming in Europa.

In het tweede seizoen maakt Floortje opnieuw een lange reis, dit keer van Amsterdam, naar Amsterdam-eiland. Froukje Jansen en Sebastiaan Labrie laten iedere week, afgewisseld van elkaar, een bereikbare vakantiebestemming zien.

Het derde seizoen wordt gepresenteerd door Floortje Dessing, Daphne Bunskoek, Dennis Storm en Sebastiaan Labrie. Floortje maakt opnieuw een reis langs de poolcirkel, waarbij ze o.a. IJsland, Alaska en Siberië bezoekt. Dennis trekt eropuit en maakt diverse stedentrips. Daphne doet het dit seizoen juist rustig aan, en reist af naar verschillende warme bestemmingen. Sebastiaan Labrie doet slechts drie afleveringen, waarin hij Kaapverdië, Madeira, en Zuid-Afrika bezoekt. Ook zien we voor het eerst Nicolette Kluijver als presentatrice. Zij bezoekt Parijs en Genève.

Het vierde seizoen is uitgezonden vanaf 13 september 2010 en bestond uit 27 afleveringen. Dit seizoen werden de reizen opnieuw gemaakt door Floortje Dessing en Dennis Storm, maar werden ook Nicolette Kluijver en Patrick Lodiers aan het programma toegevoegd. Voor het eerst kwam het reisprogramma geheel in de handen van BNN terecht na het wegvallen van omroep Llink. Daphne Bunskoek is niet meer te zien in 3 op reis. Hier is nooit een reden voor gegeven. In het seizoen bezoekt Floortje Dessing eilanden over de hele wereld waaronder de Maldiven, Nicolette Kluijver maakt een lange treinreis door Europa, Patrick Lodiers bezoekt gebieden waar in het verleden veel onrust is geweest en Dennis Storm bezoekt de hipste plekken ter wereld.

In het vijfde seizoen 3 op Reis hebben Floortje Dessing, Nicolette Kluijver, Dennis Storm en Patrick Lodiers opnieuw reizen gemaakt voor BNN. Floortje Dessing maakte de langste roadtrip ooit: vanuit Nederland reed ze via Oost-Europa, Rusland, Mongolië en China naar het land waar vrijwel niemand inkomt: Noord-Korea. Nicolette Kluijver bezocht bekende plekken rondom de Middellandse Zee. De zonnige bestemmingen, waaronder Barcelona, Mallorca, Ibiza en Corsica, werden door Nicolette door een budget-bril bekeken. Dennis ging onder andere naar Hongkong en de Verenigde Staten en maakte een lange zoektocht naar de cowboy, hippie en urban lifestyle. Patrick Lodiers reisde naar landen met een onrustig verleden, waaronder Rwanda, Baskenland en El Salvador. Het vijfde seizoen startte op 4 september 2011. Op 29 april 2012 was de laatste reguliere aflevering van seizoen 5, waarin de finale van de lange reis van Floortje Dessing te zien was.

Van september 2012 tot april 2013 was het zesde seizoen van 3 op Reis te zien. Het oorspronkelijke reisplan van Floortje Dessing was om via Japan en de Filipijnen naar Australië te reizen, maar ze moest haar reis halverwege wegens ziekte staken. Na een operatie en een aantal maanden rust keerde Floortje in februari 2013 weer terug in het seizoen, ditmaal om kortere trips te maken die in het teken stonden van haar herstel. Dennis Storm bezocht alle landen van de EU en Patrick Lodiers en Nicolette Kluijver maakten kortere trips. Ook Chris Zegers maakte als gastpresentator een aantal reizen, waaronder in de Verenigde Staten en Namibië. Geraldine Kemper ging na 3 op Reis Summertime ook deel uitmaken van het presentatieteam en bezocht onder andere de Caribbean.[1]

Het zevende seizoen begon in september 2013. Floortje Dessing maakt een lange reis van Nederland, per containerschip naar New York om daarna door te reizen naar Alaska[2]. Dennis maakt verschillende road trips door enkele Europese landen, ook maakt hij een reis naar India. Geraldine bezoekt enkele festivals en Nicolette Kluijver gaat in haar laatste seizoen enkele weekendjes weg. Verder maken Patrick en Chris, die nu vast lid is van het presentatieteam, enkele reizen. Ook wordt Katja Schuurman toegevoegd aan het team.

In seizoen acht werd er naast Floortje, Dennis, Geraldine en Chris de Belgische Evi Hanssen toegevoegd aan het 3 op Reis-team. Floortje eindigde vorig jaar in Alaska en zal dit jaar via China, Centraal-Azië en Iran naar Nederland terug reizen. Dennis maakt enkele roadtrips in Europa en Chili en Geraldine en Chris vertrekken naar enkele onontdekte landen als Sri Lanka, Montenegro, Ghana en Colombia.

In het negende seizoen bestaat het presentatieteam uit Evi, Chris, Dennis en Geraldine. Floortje Dessing heeft het programma verlaten.

3 op Reis Summertime[bewerken]

Van 8 juli 2012 tot eind augustus 2012 was een zomereditie van 3 op Reis te zien met de naam 3 op Reis Summertime. Dit werd gepresenteerd door Dennis Storm en nieuwkomer Geraldine Kemper. Voor de start van het seizoen konden kijkers via de website en Facebook reistips geven over de bestemmingen die de twee presentatoren zouden maken. Geraldine maakte een tocht door Europa naar de Algarve via onder andere Brussel, Parijs, Bordeaux, Andorra en Sevilla. Dennis deed verdere bestemmingen over de hele wereld aan: voornamelijk Azië kwam aan bod met onder andere Singapore, Thailand en Dubai, maar ook Cuba en Yucatán werden bezocht.

3 op Reis Backpack[bewerken]

Van 1 juni 2015 tot eind augustus 2015 is er weer een zomereditie van 3 op Reis te zien. De presentatie is in handen van Geraldine Kemper en nieuwkomer Jan Versteegh. Zij gaan backpackend samen met 18 deelnemers door Europa. Zij gaan langs de "Top bestemmingen" van Europa en denk hierbij aan Parijs, Marseille, Milaan en als eindbestemming Athene. Ze leggen totaal ongeveer 6000 kilometer door Europa af. De 18 deelnemers houden een video dagboek(vlog) bij op de website van 3 op Reis Backpack[3] en de vijf populairste kandidaten mogen uiteindelijk met Geraldine en Jan mee op 'droomreis', die later dit jaar wordt uitgezonden in het reguliere programma 3 op Reis[4].

Aflevering Presentatoren Beginbestemming Eindbestemming Vloggers
1 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Nederland Amsterdam Vlag van België Brussel Marije
Sahil
2 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van België Brussel Vlag van Frankrijk Parijs Sahil
Marije
3 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Frankrijk Parijs Vlag van Frankrijk Niort Clarice
Alon
4 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Frankrijk Niort Vlag van Frankrijk Bordeaux Alon
Clarice
5 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Frankrijk Bordeaux Vlag van Frankrijk Biarritz Steljos
Tessa
6 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Frankrijk Biarritz Vlag van Spanje Madrid Tessa
Steljos
7 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Spanje Madrid Vlag van Spanje Madrid Sterre
Joost
8 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Spanje Madrid Vlag van Spanje Barcelona Joost
Sterre
9 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Spanje Barcelona Vlag van Frankrijk La Salvetat-sur-Agout Martijn
Bobbie
10 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Frankrijk La Salvetat-sur-Agout Vlag van Frankrijk Marseille Bobbie
Martijn
11 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Frankrijk Marseille Vlag van Frankrijk Nice Ruby
Mick
12 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Frankrijk Nice Vlag van Italië Milaan Mick
Ruby
13 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Italië Venetië Vlag van Italië Florence Lisanne
Tim
14 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Italië Florence Vlag van Italië Rome Tim
Lisanne
15 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Italië Rome Vlag van Italië Napels Sil
Amber
16 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Italië Napels Vlag van Italië Brindisi Amber
Sil
17 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Italië Brindisi Vlag van Griekenland Tripoli Michiel
Diana
18 Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Vlag van Griekenland Tripoli Vlag van Griekenland Athene Diana
Michiel
19 Jan Versteegh Vlag van Colombia Cartagena Vlag van Colombia Barú Ruby
20 Geraldine Kemper Vlag van Thailand Bangkok Vlag van Thailand Chiang Mai Tim
21 Jan Versteegh Vlag van Panama Panama-Stad Vlag van Panama Bocas del Toro Steljos
22 Geraldine Kemper Vlag van Hongkong Hongkong Vlag van Hongkong Hongkong Bobbie
23 Jan Versteegh Vlag van Colombia Floridablanca Vlag van Colombia San Gil Alon

Presentatie[bewerken]

Presentator Seizoen
1
(2007-2008)
2
(2008-2009)
3
(2009-2010)
4
(2010-2011)
5
(2011-2012)
6
(2012-2013)
7
(2013-2014)
8
(2014-2015)
9
(2015-2016)
10
(2016-2017)
11
(2017-2018)
12
(2018-2019)
Sebastiaan Labrie
Floortje Dessing
Froukje Jansen
Daphne Bunskoek
Dennis Storm
Nicolette Kluijver
Patrick Lodiers
Chris Zegers
Geraldine Kemper
Katja Schuurman
Evi Hanssen
Maurice Lede
Nienke de la Rive Box

Specials[bewerken]

Seizoen Jaar Omroep Presentatie
Summertime 2012 BNN Dennis Storm Geraldine Kemper
Backpack 2015 BNN Jan Versteegh Geraldine Kemper

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]