AIS Airlines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
AIS Airlines
IATA

IS

ICAO

PNX

Roepletters

SPINNER

Jetstream van AIS (PH-CCI)
Jetstream van AIS (PH-CCI)
Opgericht 2009
Hubs Münster-Osnabrück
Vloot 10
Bestemmingen 9
Moederbedrijf AIS Groep
Hoofdkantoor Lelystad, Nederland
Sleutelfiguren Arend van der Meer (CEO)
Website www.aisairlines.com
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

AIS Airlines is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor op Lelystad Airport. De maatschappij voert internationale charters en lijndiensten uit, alsmede binnenlandse lijndiensten in Duitsland, Kroatie en Zweden.

Het bedrijf is opgericht in 2009 door Arend van der Meer. AIS Airlines is onderdeel van de AIS Groep. In 2009 is AIS Airlines begonnen met één BAe Jetstream 32. Sindsdien is AIS gegroeid naar 10 vliegtuigen van het type BAe Jetstream 32. AIS Airlines voert lijnvluchten uit tussen verschillende Europese bestemmingen. In de meeste gevallen gaat het om korte regionale vluchten. AIS Airlines heeft samenwerkingsverbanden met verschillende reisbureaus en luchtvaartorganisaties. Jaarlijks maken meer dan een miljoen passagiers gebruik van AIS Airlines. AIS Airlines beschikt over een eigen part 145 erkend onderhoudsbedrijf, het onderhoud vindt plaats in Lelystad.


Vloot[bewerken]

Type Aantal in vloot Aantal passagiers Registraties Order
Jetstream 32 10 [1] 19 PH-BCI, PH-CCI, PH-DCI, PH-HCI, PH-NCI, PH-OCI, PH-RCI, PH-FCI 0


Hubs[bewerken]

De thuisbasis van AIS Airlines is Lelystad Airport. Hier worden toestellen gestald wanneer deze niet in dienst zijn. Ook laat de maatschappij hier onderhoud uitvoeren door haar eigen technische dienst.

De thuisbasis voor de diensten van de maatschappij is de Luchthaven Münster-Osnabrück.

Externe links[bewerken]