APAL

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De APAL Coupé werd geproduceerd van 1961 tot 1965 als polyester carrosserie op Volkswagen Kever chassis.
APAL Formule V Monoplace uit 1966.
De APAL Horizon GT is een sportwagen met centraal geplaatste motor en werd in een kleine serie tussen 1968 en 1969 gemaakt.

APAL (Application Polyester Armé Liège) is een bedrijf, opgericht in 1961 door Edmond Péry.

Apal is bekend geworden door de bouw van buggy's met opbouw uit polyester. Deze konden geplaatst worden op een chassis van de Volkswagen kever. Het met 27,3 cm ingekorte chassis was voorzien voor een tweepersoons versie (Buggy C) van de buggy, een onverkort chassis voor een vierpersoons versie (Buggy L). Brede velgen, kuipzetels en een open dak vervolledigden de dune-buggy. Van deze twee versies werden om en bij de 5500 exemplaren geproduceerd. Daarmee is het het populairste model van Apal ooit. Het bedrijf deed mee in de Formule V.

De eerste APAL was de in 1961 gepresenteerde Apal Coupe op keverbasis. Daarvan werden er tussen 1961 en 165 een 150 verkocht. Van 1966 tot 1967 bouwde Apal een coupe opbouw voor de Triumph Spitfire. Van 1967 tot 1968 bouwde het bedrijf op basis van de Renault 4 een vijftigtal Muschangs. Dit waren kleine open terreinwagentjes, voornamelijk met tweewielaandrijving. Een tiental kreeg wel vierwielaandrijving.

In '68 volgde de Samtrack. Dit was ook een klein terreinwagentje met mechaniek van de VW1600, maar op een speciaal voor deze wagen ontwikkeld buizenchassis. Hij had drie plaatsen vooraan en met achterbank was er plaats voor 5.

In '69 bouwde men weer op kever-onderstel de Auki, een ontwerp van 2 Zwitsers naar het model van de Ford T. De mallen werden 3 jaar later gewisseld met een Engelse constructeur tegen mallen voor de buggy Jet die Apal zelf met wat wijzigingen geproduceerd heeft. De Buggy C en L werden gemaakt van '69 tot '81.

Van '81 tot '98 produceerde Apal de Speedster, een replica van de Porsche 356 Speedster. Natuurlijk opnieuw een wagen gebouwd op het ingekorte kever-chassis. Er werden een 700-tal speedsters verkocht. Met het stoppen van de productie van de Speedster kwam er bij Apal definitief een eind aan de autoproductie.

In '86 presenteerde Apal de Francorchamps op het Brusselse Autosalon. De wagen was ontworpen in opdracht van Amerikaanse investeerders, maar kwam door een koersval van de dollar nooit in productie. De 2 wagens die op het Autosalon stonden zijn de enige twee die ooit gebouwd zijn.

Een bedrijf uit Duitsland had de mallen voor de buggy's overgenomen, maar door strenger geworden eisen werd de productie van deze wagens omstreeks 1996 gestaakt.

Edmond Péry is nog steeds directeur, van Apal et Sunset, dat sinds 1972 gespecialiseerd is in het vervaardigen van badkamers.

Externe link[bewerken]