Algemene Pensioen Groep NV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf APG Groep)
APG
Logo
Oprichting 1 maart 2008
Bestuur Annette Mosman (bestuursvoorzitter), Ronald Wuijster (lid raad van bestuur), Francine van Dierendonck (lid raad van bestuur), Maarten Blacquière (lid raad van bestuur)
Land Nederland
Hoofdkantoor Oude Lindestraat 70, 6411EJ, Heerlen
Werknemers 3000
Leden 4,7 miljoen deelnemers
Beheerd vermogen 569 miljard euro (december 2023)
Producten Bestuursadvisering, vermogensbeheer, pensioenadministratie, pensioencommunicatie en werkgeversdiensten
Website www.apg.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

APG is de grootste pensioenuitvoeringsorganisatie van Nederland. Op 1 maart 2008 werd APG opgericht als zelfstandige uitvoeringsorganisatie van pensioenfonds ABP (het pensioenfonds voor overheid en onderwijs). In datzelfde jaar fuseerde het met pensioenuitvoeringsorganisatie Cordares, dat het vermogensbeheer en de pensioenadministratie uitvoerde voor bpfBOUW (het pensioenfonds voor de Bouw). De afkorting APG staat voor Algemene Pensioen Groep.

APG werkt voor pensioenfondsen en werkgevers in de sectoren onderwijs, overheid, bouw, schoonmaak, woningcorporaties, sociale werkvoorziening, medisch specialisten en architectenbureaus. Het beheerde per 31 oktober 2020 in totaal 537 miljard euro aan pensioenvermogen. Met ongeveer 3.000 medewerkers werkt de organisatie vanuit vestigingen in Heerlen, Amsterdam, Brussel, New York, Hongkong, Shanghai en Peking.