AQTB(Alfred Quit The Band)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-02-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Te weinig beschikbare onafhankelijke bronnen. (NE)

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

AQTB (Alfred Quit The Band) is een pop-rock coverband die opgericht is in 2017 door Michael Pirens, Johan Poelmans, Dorien Schraepen, Frank Kuppens, Toon Timmermans en Rudi Helven. Sinds eind 2018 zijn Toon Timmermans en Rudi Helven vervangen door Geert Ercken en Jurgen Goor.


Onstaan[bewerken]

Het begon allemaal toen Dorien en Rudi een oproep deden wie er zin had om een band op te richten, zij hadden in het verleden een groepje samen met Alfred. Dit liep niet zoals het hoorde dus besloten ze om te splitten. Na enkele maanden hadden Dorien en Rudi zin om terug een band op te richten. Hiervoor deden zijn een oproep. Michael, Toon en Johan kwamen onmiddellijk op de proppen met een idee, Johan deed een oproep voor een drummer en zo kwam Frank tevoorschijn.

Na enkele repetities was AQTB geboren.


1ste Gig setting

Het verdere verloop van de band[bewerken]

Na wat moeizame repetities, besloot Rudi om het voor gezien te houden, hij kon zich niet vinden in het genre dat de band speelde.

Toon besloot om van bas naar ritmisch gitaar te gaan en Spencer kwam aan boord als bassist. Na enkele repetities stopte ook Spencer aangezien dit niet echt iets voor hem was.

Een oproep werd gedaan naar een bassist en al snel kwam Geert een try-out doen en de klik was er meteen.

Na hun eerste try-out optreden bleek al snel dat ook Toon niet klopte in het plaatje.

Er werd na lang beraadslagen beslist om hem te vervangen, na enkele try-outs kwam Jurgen erbij en het plaatje was compleet.

Anderhalf jaar na het ontstaan van de band is de volledige setting bekend.

Lead zang: Michael

Lead zang: Dorien

Gitaar + Toetsen: Johan

Gitaar: Jurgen

Drum: Frank

Basgitaar: Geert.


Links[bewerken]

website: http://www.aqtb.be

facebook: https://www.facebook.com/AlfredQuitTheBand/