ARMA 3

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
ARMA 3
ArmA 3 Logo (Black Transparent).png
(Cover op en.wikipedia.org)
Bedenker(s) Bohemia Interactive
Ontwerper(s) Martin Vaňo
Uitgever(s) Bohemia Interactive
Muziek Ondřej Matějka, Jan Dusek
Datum van uitgave 12 september 2013
Bètaversie 25 juni 2013
Genre(s) Militaire simulatie, First person shooter, Third person shooter
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine Real Virtuality 4
Taal/talen Engels
Leeftijdsklasse PEGI:16+
Platform(s) Microsoft Windows
Navigatie
Spelserie ARMA
Voorloper ARMA 2
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

ARMA 3 (ook wel ArmA III of Armed Assault III) is een militair simulatiespel dat gespeeld kan worden in first-person en third-person. Het spel is ontwikkeld door Bohemia Interactive voor Microsoft Windows.

Het spel[bewerken]

Campagne[bewerken]

ARMA 3 ligt in de nabije toekomst midden 2030, waar NAVO troepen proberen een grootschalige belegering van Iran (CSAT) tegen te houden. Tijdens de singleplayer campagne zal de speler in de schoenen staan van een Amerikaanse militair, korporaal Kerry. De speler moet voornamelijk proberen te overleven nadat zijn vriendelijke krachten zijn omgekomen in een NAVO operatie. Tijdens de campagne zal de speler te maken krijgen met overleven in hevige gevechten tot het commanderen van grootschalige operaties. De speler heeft tijdens deze operaties de mogelijkheden verschillende soorten hulpmiddelen te gebruiken, zoals: UAV's, artillerie en luchtondersteuning.

ARMA 3 speelt zich af op de Griekse eilanden Altis (Limnos) en Stratis (Agios Efstratios). Altis is het grootste officiële terrein gemaakt in de ArmA reeks. De oppervlakte is 270 km². Stratis heeft een oppervlakte van 20 km².

Ontwikkeling[bewerken]

ARMA 3 gebruikt de nieuwste versie van Bohemia Interactive's eigen game engine, Real Virtuality. Nieuwe mogelijkheden in ARMA 3 zijn onder andere:

  • Nieuwe wapens en uniformen
  • Een verbeterd editor
  • Mogelijkheden om onderwater te gaan
  • Ragdoll physics
  • Grafisch verbeterd

Bekendmaking[bewerken]

Bohemia Interactive maakte op 19 mei 2011 officieel bekend ARMA 3 te gaan ontwikkelen. In juni 2012 kwam er een alfaversie tevoorschijn die werd gedemonstreerd door E3. Hierin werden voornamelijk de nieuwe physics en de nieuwe onderwaterwereld getoond.

Alfa- en bètaversie[bewerken]

Op 5 maart 2013 werd er een alfaversie van het spel gelanceerd. Hierin konden de spelers de vorderingen ervaren en de ontwikkelaars helpen met het rapporteren van bugs. De alfaversie was vrij te downloaden. Op 25 juni 2013 werd de bètaversie gelanceerd.

Lancering[bewerken]

Op 12 september 2013 werd ARMA 3 officieel uitgegeven. In deze versie zaten veel verbeteringen van fouten die eerder gemeld werden. Ook kwam het eerste deel van de campagne vrij. Het spel zal blijvend bijgewerkt worden.

DLC[bewerken]

In 2016 zijn er 5 dlc pakkenten beschikbaar:

  • Arma 3 Helicopters (Voegt meerdere helicopters toe.)
  • Arma 3 Karts (Voegt karts toe en race kleding en een starter pistool en nieuwe race gamemodes.)
  • Arma 3 Zeus (Een gratis DLC waarmee je je eigen scenario's kan maken en van bovenaf kan besturen.)
  • Arma 3 Marksmen (Voegt snipers toe en sniper kleding. Ook worden er meerdere machinegeweren toegevoegd.)
  • Arma 3 Apex (Voegt een nieuwe: transportmiddelen, Wapens en karakters toe. Ook wordt er een nieuwe map (tanoa) bij gereleased) (wordt ergens rond Juni - 2016 gereleased)