A Hero Sits Next Door

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
A Hero Sits Next Door
Aflevering van Family Guy
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 5
Gastrollen Michelle Kwan, Suzie Plakson
Schrijver(s) Matt Weitzman, Mike Barker
Regisseur Monte Young
Productiecode 1ACX05
Eerste uitzending 2 mei 1999
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
Mind Over Murder The Son Also Draws
Lijst van afleveringen van Family Guy
Portaal  Portaalicoon   Televisie

"A Hero Sits Next Door” is de vijfde aflevering van de Amerikaanse animatieserie Family Guy. Deze aflevering werd aldaar voor het eerst uitgezonden op 2 mei 1999. In de episode komt een gastoptreden van Michelle Kwan als zichzelf voor.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Mr. Weed, de baas van Peter, introduceert Guillermo in het werk/softball team. Als Guillermo zich blesseert en hij niet mee kan spelen in het jaarlijkse softball toernooi moet Peter een nieuwe goede speler vinden voor het team anders wordt hij ontslagen. Tegelijkertijd probeert Lois vrienden te worden met hun nieuwe buren. Eerst vindt Peter de nieuwe buren maar niks, maar als hij merkt dat de nieuwe buurman (Joe Swanson) een oud professionele softballspeler is, gaat de vriendschap een stuk beter. Maar wanneer Joe het veld op komt in een rolstoel zijn alle teamgenoten en Peter verbijsterd. Gelukkig blijkt Joe een extreem goede softball speler te zijn ondanks zijn handicap. Hij wint de wedstrijd en wordt erg populair bij Peters vrienden en familie. Zelfs Stewie die de Joe en zijn rolstoel aanziet voor een cyborg is onder de indruk van hem. Peter wordt hierdoor jaloers op Joe en besluit ook een held te willen zijn. Hij hoort op de radio dat er een bankoverval plaatsvindt in de stad en vertrekt om daar de held uit te hangen. Maar hij en Brain worden allebei gegijzeld en moeten toekijken hoe Joe de overvallers ervan overtuigt zich over te geven. Peter is na de gijzeling erg ongelukkig omdat hij niks heeft kunnen doen. Maar hierna zegt de familie tegen hem dat hij hun held is.

Opmerkingen[bewerken]

  • Dit is de eerste episode waar geen death of murder in voorkwam. De schrijvers wilden dit eerst doen maar zijn hiermee gestopt omdat de titels anders te veel op elkaar begonnen te lijken.