A Nice Place to Visit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A Nice Place to Visit
Aflevering van The Twilight Zone
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 28
Gastrollen Larry Blyden
Sebastian Cabot
Schrijver(s) Charles Beaumont
Regisseur John Brahm
Productiecode 173-3632
Eerste uitzending 15 april 1960
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
The Big Tall Wish Nightmare as a Child
Lijst van afleveringen van The Twilight Zone
Portaal  Portaalicoon   Televisie

A Nice Place to Visit is een aflevering van de Amerikaanse televisieserie The Twilight Zone.

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Opening[bewerken]

Aanhalingsteken openen

Portrait of a man at work, the only work he's ever done, the only work he knows. His name is Henry Francis Valentine, but he calls himself "Rocky", because that's the way his life has been—rocky and perilous and uphill at a dead run all the way. He's tired now, tired of running or wanting, of waiting for the breaks that come to others but never to him, never to Rocky Valentine. A scared, angry little man. He thinks it's all over now, but he's wrong. For Rocky Valentine, it's just the beginning.

Aanhalingsteken sluiten
Rod Serling

Verhaal[bewerken]

Aan het begin van de aflevering berooft een crimineel genaamd Henry “Rocky” Valentine een winkel. Hij schiet hierbij de nachtwaker en een politieagent neer. Voor hij weg kan rennen, wordt hij zelf neergeschoten door een andere agent.

Wanneer Henry bijkomt, blijkt hij ongedeerd te zijn. Hij is in een mooie kamer en wordt verwelkomd door een man genaamd Pip. Pip vertelt Henry dat hij diens gids is in deze wereld en dat hij Henry alles zal geven wat hij wil. Henry concludeert dat hij is gestorven en in de hemel is beland.

Aanvankelijk heeft Henry het naar zijn zin, maar al snel slaat de verveling toe. Hij kan er niet tegen dat opeens alles van een leien dakje gaat. Zo wint hij bijvoorbeeld ieder spel dat hij speelt met een paar vrouwen in de kamer en daardoor verdwijnt de hele spanning van het spelen. Uiteindelijk kan Henry er niet meer tegen. Hij vertelt Pip dat de hemel wellicht niet zo geschikt voor hem is en vraagt of hij niet naar "die andere plaats" kan worden gestuurd. Hierop vraagt Pip hem spottend hoe hij ooit op het idee is gekomen dat hij in de hemel zou zijn; dit is de andere plaats.

Henry probeert de kamer uit te vluchten, maar de deur zit op slot. Pip kijkt lachend toe.

Slot[bewerken]

Aanhalingsteken openen

A scared, angry little man who never got a break. Now he has everything he's ever wanted and he's going to have to live with it for eternity in the Twilight Zone.

Aanhalingsteken sluiten
Rod Serling

Rolverdeling[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

  • Enkele aspecten van de aflevering werden veranderd gedurende de productie. Rod Serling kreeg aanvankelijk de kans aangeboden zelf de rol van Henry te spelen, maar sloeg dit af.
  • In de fictieve serie The Scary Door, afkomstig uit de animatieserie Futurama, is een parodie op de aflevering verwerkt. Hierin wordt een gokker aangereden door een auto en ontwaakt voor een gokkast. Nadat hij de jackpot wint denkt hij in de hemel te zijn, maar wanneer hij de jackpot direct nog een keer wint concludeert hij dat hij in de hel is omdat altijd winnen saai is.
  • Een andere parodie op de aflevering is verwerkt in de webcomic 8-Bit Theater. Hierin sterft een dief en komt na zijn dood terecht in een ruimte met alle schatten die hij zich kan voorstellen. Hij denkt in de hemel te zijn, tot hij ontdekt dat hij niets kan stelen.
  • Een wat aangepaste versie van de aflevering werd verwerkt in het radioprogramma "Theater Five".

Externe links[bewerken]