A Taste of Honey (band)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

A Taste of Honey is een Amerikaanse band met voornamelijk disco-georiënteerde muziek.

Geschiedenis[bewerken]

De band bestond in het begin uit vier leden; twee mannelijke muzikanten en de zangeressen van A taste of Honey, de vrouwelijke bassiste Janice-Marie Johnson en gitariste Hazel Payne. De band ontstond in 1970 en was in die tijd een trio. Toen Hazel Payne in 1976 bij de band kwam speelde A Taste of Honey op een bruiloft waar producers Larry en Fonze Mizell (broers) de band spotte. Ze werden ondergebracht bij platenmaatschappij Capitol Records.

Ze brachten hun eerste single Boogie Oogie Oogie in 1978 uit en dit werd een nummer één hit. Hun tweede album Another Taste deed het niet goed, maar met hulp George Duke hebben ze hun derde album Twice as Sweet uitgebracht met de hits Sukiyaki en Rescue Me.

In 1982 verscheen het vierde album Ladies of the Eighties waarvan de Smokey Robinson-cover I'll Try Something New een bescheiden hit werd; daarna viel de band uit elkaar. Janice Marie Johnson ging solo verder en heeft tot dusver twee albums uitgebracht; One Taste of Honey en Hiatus of the Heart. In 2004 traden Johnson en Payne (tegenwoordig toneelactrice) weer samen op in twee televisiespecials.

Gitariste Suzanne 'Minnie' Thomas (60) kwam op 15 juni 2015 te overlijden.

Discografie[bewerken]

Albums

  • A Taste of Honey (1978)
  • Another Taste (1979)
  • Twice as Sweet (1980
  • Ladies of the Eighties (1982)

Externe links[bewerken]