Naar inhoud springen

Aartsbisdom Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arcidiocesi di Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo
Aartsbisdom Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo
Basisgegevens
Aartsbisschop Davide Carbonaro
Parochies 61
Oppervlakte 1.634 km²
Bevolking 152.000 (2007)
Katholieken 151.200 (2007)
Website http://www.diocesipotenza.it/
Kaart van de kerkprovincie
Aartsbisdom Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Het aartsbisdom Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo (Latijn: Archidioecesis Potentina-Murana-Marsicensis; Italiaans: Arcidiocesi di Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo) is een in Italië gelegen rooms-katholiek aartsbisdom met zetel in de stad Potenza. De aartsbisschop van Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo is metropoliet van de kerkprovincie Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo, waartoe ook de volgende suffragane bisdommen behoren:

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bisdom Potenza werd in de 5e eeuw opgericht en was suffragaan aan het aartsbisdom Acerenza. Op 27 juni 1818 werd door paus Pius VII met de apostolische constitutie De utiliori het gebied van het opgeheven bisdom Marsico Nuovo toegevoegd. Het bisdom Potenza en Marsico Nuovo werd op 11 februari 1973 door paus Paulus VI verheven tot aartsbisdom en op 21 augustus 1976 met de apostolische constitutie Quo aptius verheven tot metropolitaan aartsbisdom. Op 30 september 1986 werd door de Congregatie voor de Bisschoppen met het decreet Instantibus votis het bisdom Muro Lucano aan het aartsbisdom toegevoegd.

Aartsbisschoppen van Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  • (en) aartsbisdom Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo op catholic-hierarchy.org
Zie de categorie Roman Catholic Archdiocese of Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.