Naar inhoud springen

Aartsbisdom Reggio Calabria-Bova

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arcidiocesi di Reggio Calabria-Bova
Aartsbisdom Reggio Calabria-Bova
Basisgegevens
Aartsbisschop Giuseppe Fiorini Morosini OM
Parochies 121
Oppervlakte 924 km²
Bevolking 279.418 (2007)
Katholieken 277.219 (2007)
Website chiesacattolica.it
Kaart van de kerkprovincie
Aartsbisdom Reggio Calabria-Bova
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Het aartsbisdom Reggio Calabria-Bova (Latijn: archidioecesis Rheginensis-Bovensis; Italiaans: Arcidiocesi di Reggio Calabria-Bova) is een in Italië gelegen rooms-katholiek aartsbisdom met zetel in de stad Reggio Calabria. De aartsbisschop van Reggio Calabria-Bova is metropoliet van de kerkprovincie Reggio Calabria-Bova, waartoe ook de volgende suffragane bisdommen behoren:

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bisdom Reggio Calabria werd opgericht in de 1e eeuw. In de 11e eeuw werd het verheven tot aartsbisdom. De bisdommen Bisignano, Cassano all'Jonio, Cosenza, Crotone, Locri, Nicastro, Nicotera, Rossano, Squillace, Tauriana, Tropea en Vibona waren suffragaan aan Reggio Calabria. Later werden hieraan nog de bisdommen Martirano, Malvito en Oppido toegevoegd.

Op 6 maart 1980 bevestigde paus Johannes Paulus II met het motu proprio Cum Rheginensis Ecclesia de apostel Paulus en de heilige Stefanus van Nicea als beschermheiligen van het aartsbisdom Reggio Calabria. Op 30 september 1986 werd door de Congregatie voor de Bisschoppen met het decreet Instantibus votis het bisdom Bovis toegevoegd aan het territorium van het aartsbisdom. Op 30 januari 2001 werden Catanzaro-Squillace en Cosenza-Bisignano tot aartsbisdom en zelfstandig metropool verheven.

Aartsbisschoppen van Reggio Calabria-Bova[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  • (en) aartsbisdom Reggio Calabria-Bova op catholic-hierarchy.org
Zie de categorie Roman Catholic Archdiocese of Reggio Calabria-Bova van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.