Aartsbisdom Rossano-Cariati

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arcidiocesi di Rossano-Cariati
Basisgegevens
Land Vlag van Italië Italië
Kerkprovincie Cosenza-Bisignano
Bisschopszetel Rossano
Website https://www.rossanocariati.it/
Hiërarchie
Aartsbisschop Giuseppe Satriano
Statistieken
Oppervlakte 1.415 km²
Bevolking 134.000 (2007)
Katholieken 133.500 (2007)
Parochies 52
Locatie
Aartsbisdom Rossano-Cariati
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Het aartsbisdom Rossano-Cariati (Latijn: archidioecesis Rossanensis-Cariatensis, Italiaans: arcidiocesi di Rossano-Cariati) is een in Italië gelegen rooms-katholiek aartsbisdom met zetel in de stad Rossano. Het aartsbisdom behoort tot de kerkprovincie Cosenza-Bisignano en is, samen met de bisdommen Cassano all'Jonio en San Marco Argentano-Scalea, suffragaan aan het aartsbisdom Cosenza-Bisignano.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bisdom Rossano ontstond in de 7e eeuw. Het werd suffragaan gesteld aan het Aartsbisdom Reggio Calabria. In 1460 werd Rossano door paus Pius II verheven tot niet metropolitaan aartsbisdom en als immediatum onder direct gezag van de Heilige Stoel geplaatst.

Op 4 april 1979 voegde paus Johannes Paulus II met de apostolische constitutie Quo aptius het bisdom Cariati toe aan het territorium. Op 30 september 1986 werd de naam van het aartsbisdom door de Congregatie voor de Bisschoppen met het decreet Instantibus votis veranderd in Rossano-Cariati. Op 30 januari 2001 werd het suffragaan aan Cosenza-Bisignano.

Aartsbisschoppen van Rossano-Cariati[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Roman Catholic Archdiocese of Rossano-Cariati van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.