Abandonia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Abandonia
Type Abandonware
Taal Engels
Registratie Niet noodzakelijk
Eigenaar Studentis Group
Status Actief
Link Abandonia.com
Portaal  Portaalicoon   Media

Abandonia(.com) is een website met abandonware computerspellen uit het DOS-tijdperk.

Overzicht[bewerken]

Abandonia biedt informatie over elk spel en een review, een tekst waarin het spel toegelicht wordt samen met een beoordeling op de schaal van 1 tot 5. De meeste spellen zijn ook te downloaden van de site tenzij het spel beschermd wordt door de Entertainment Software Association, nog verkocht wordt door hetzij de producent of via een andere distributeur (geen tweedehands verkoop zoals eBay) of de copyrighthouder heeft aan de site gevraagd om het spel niet ter download aan te bieden.

Daarnaast zijn bij sommige spellen extra bestanden beschikbaar, zoals muziek van het spel (meestal als MIDI of mp3), bureaubladachtergronden en afbeeldingen gerelateerd aan het spel. Ook biedt de site enkele programma's (zoals een emulator of stuurprogramma) die vaak benodigd zijn om een DOS-spel te spelen op een moderne PC.

Geschiedenis[bewerken]

De site is opgericht door Kosta Krauth uit Kroatië en wordt momenteel onderhouden door een team uit allerlei landen, namelijk uit Kroatië, Nederland, België, Duitsland, Noorwegen en Zweden.

Externe links[bewerken]