Accolade (bedrijf)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Accolade
Accolade (bedrijf)
Oprichting 1984 (tot 1999)
Oprichter(s) Alan Miller en Bob Whitehead
Hoofdkantoor San José (Californië)
Sector Computerspellen
Portaal:  Economie
Computerspellen

Accolade was een bedrijf in de jaren 80 en 90 dat videospellen ontwikkelde en op de markt bracht. Accolade werd in 1984 opgericht door Alan Miller en Bob Whitehead en werd in 1999 overgenomen door Infogrames Entertainment SA.

Accolade ontwikkelde in de jaren 80 spellen voor verschillende homecomputers, waaronder de Commodore 64, de Atari 400 en 800, de Amiga en de Apple II. Toen de homecomputer minder populair werd richtte Accolade zich meer op de PC en spelcomputers zoals de NES.

Aanvankelijk bracht het bedrijf enkel spellen uit die ze zelf ontwikkeld hadden. Later, in de jaren 90, brachten ze voornamelijk spellen uit die door andere ontwikkelaars geproduceerd waren.

In de jaren 90 had het bedrijf steeds minder succes en in 1999 werd het opgekocht door de Franse speluitgever Infogrames. Het kantoor van Accolade in San José (Californië) werd verplaatst naar Los Angeles en samengevoegd met Infogrames' overige onderdelen. Hiermee hield Accolade op te bestaan.

Accolade heeft een aantal zeer succesvolle spellen uitgegeven, waarvan Test Drive (1987) één van de meest bekende is. Test Drive was het eerste spel in de succesvolle Test Drive-serie, waarin nog steeds regelmatig nieuwe spellen worden uitgegeven door Infogrames. Het laatste spel in de serie van Accolade was Test Drive 5 (1998).

Computerspellen[bewerken]

Accolade heeft veel computerspellen gemaakt:

Externe link[bewerken]