Achtasser

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dubbelgelede achtasser van de Amsterdamse tram 790 (serie uit 1979-'81).
Dubbelgelede achtasser van de Brusselse tram 794 (7900-reeks).
Dubbelgelede achtasser van de tram van Praag 9328.

Een achtasser is een voertuig dat rust op acht assen. De benaming wordt vooral in de tramwegwereld gebruikt.

Achtassige gelede trams[bewerken | brontekst bewerken]

Bij trams zijn de achtassers meestal dubbelgelede wagens. Hierbij rusten drie wagenbakken verbonden door twee geledingen in het midden op twee Jacobsdraaistellen, behalve bij bijvoorbeeld trams van het type ZGT (bijvoorbeeld in Freiburg im Breisgau in Duitsland). Aan de einden van de tram zijn twee motordraaistellen, de middelste twee draaistellen zijn meestal loopdraaistellen, maar er zijn ook trams met acht aangedreven assen, zoals de Haagse GTL. De eerste dubbelgelede achtassers werden in de jaren vijftig gebouwd. Bij de Rheinbahn, de tram van Düsseldorf (Duitsland), werden in 1957 de eerste achtassers in gebruik genomen. In de decennia erna verschenen in vele Europese steden trams van dit type.

In Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Bij de Amsterdamse tram werd in 1958 een in 1957 gebouwde zesasser (Bolkop 551) van een extra middenbak en draaistel voorzien. Dit was de eerste van de vele dubbelgelede wagens. Tussen 1959 en 1991 werden nog eens 260 dubbelgelede achtassers geleverd, terwijl in 1972-73 nog 36 enkelgelede wagens verlengd werden tot achtassers. Anno 2017 waren er nog 45 achtassers in gebruik. In Rotterdam verschenen de eerste achtassers in 1964 waarvan er 36 werden gebouwd. In 1975 werden 24 enkelgelede wagens verlengd tot achtasser. De meeste middenbakken werden voor afvoer overgezet in jongere soortgenoten waarvan de laatste werden afgevoerd in 2005. In Den Haag verschenen de eerste achtassers in 1981. Deze trams van het type GTL hebben acht aangedreven assen. Tot 1993 werden er hiervan 147 gebouwd (3001-3147). Anno 2017 waren er nog 96 van in dienst.

In België[bewerken | brontekst bewerken]

In België zijn vanaf 1977 achtassers (PCC-serie 7900, 61 stuks) geleverd aan de Brusselse tram. BN te Brugge, leverde in de jaren tachtig aan de toen nog bestaande NMVB (Kusttram) aanvankelijk één proefwagen. In de jaren 1990 werden de aanwezige zesassers van BN met een lagevloermiddenbak en extra draaistel verlengd tot achtassers. Vanaf 2021 worden ze vervangen door lagevloertrams.

Moderne ontwikkelingen[bewerken | brontekst bewerken]

Door de komst van de lagevloertrams sinds de jaren negentig hebben moderne trams meestal minder assen dan vroeger en soms helemaal geen assen, maar losse, niet door assen verbonden, wielen. Een tram met zestien wielen die vroeger achtasser werd genoemd is dan eigenlijk een zestienwieler. Zestienwielige trams rijden in groten getale onder andere in: Antwerpen, Brussel, Den Haag, Gent, en Utrecht. In Den Haag rijden ook nog 'echte' achtassers in de vorm van de RegioCitadis.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]