Ad Sluijter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ad Sluijter
Ad Sluijter bij ND Ateneo 2007
Ad Sluijter bij ND Ateneo 2007
Algemene informatie
Geboren 29 november 1981
Geboorteplaats Goes
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief Epica: 2002-2008
Genre(s) Symfonische metal, rock
Beroep Muzikant, docent
Instrument(en) Elektrische gitaar
Act(s) Epica, Delain, Hangover Hero
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ad Sluijter (Goes, 29 november 1981) is een Nederlandse gitarist die in onder meer de Nederlandse gothic-metalband Epica speelde. Daarnaast leverde hij gastbijdragen aan bands als Delain.

Carrière[bewerken]

In december 2008 verliet Sluijter Epica. De voornaamste reden hiervoor was dat hij het steeds moeilijker vond om het plezier in het musiceren te behouden. Zo ging Epica steeds vaker op tournee, terwijl het schrijven van muziek hetgeen was waaraan hij plezier beleefde. Zijn vertrek bij Epica gaf Sluijter de ruimte om zich meer toe te leggen op de productionele kant van het musiceren. Sluijter produceerde de mixte in 2009 de debuut-cd Secrets van de Spaanse metalband Diabulus in Musica.

Sluiter kondigde in maart 2010 aan samen met Ronald Landa (ex-Delain) een nieuwe band te beginnen genaamd Hangover Hero. Andre Borgman (ex-After Forever) en Mats van der Valk (Autumn, Dejafuse) completeerden de bezetting van de band. De muziek laat zich beschrijven als rechttoe rechtaan rockmuziek.

Docent[bewerken]

Sluijter is werkzaam als docent wiskunde op de Rientjes Mavo, en was werkzaam als wiskunde docent op het Christelijk Lyceum Zeist (CLZ) en op X11 school voor Grafimedia.

Hardlopen[bewerken]

Ad Sluijter is een fanatiek hardloper. Zo won hij op 17 december 2016 de Linschotenloop in 1:09:27 en op 17 april 2017 de Halve van de Haar in 1:13:49 (in beide gevallen de halve marathon).[1][2]

Discografie[bewerken]

Epica[bewerken]

Hangover Hero[bewerken]

Foto's[bewerken]