Adobe Creative Cloud

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Adobe Creative Cloud
Ontwikkelaar Adobe
Recentste versie CC 2017 
(2 november 2016)
Status Actief
Besturingssysteem Windows (32-bit; 64-bit voor Windows Vista) en macOS
Categorie Grafisch ontwerp, videobewerking en webontwikkeling
Licentie Propriëtaire software
Website Website
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Adobe Creative Cloud is een reeks softwarepakketten van Adobe Systems dat wordt aangeboden als Software as a Service, en wordt gehost via Amazon Web Services.

Creative Cloud geeft gebruikers toegang tot een softwarecollectie ontwikkeld door Adobe voor grafisch ontwerp, videobewerking, webontwikkeling, fotografie, audiobewerking, en services voor de cloud. In Creative Cloud wordt via een maandelijkse of jaarlijkse abonnementsdienst een service verleend over het internet.[1][2]

Software van Creative Cloud wordt gedownload vanaf het internet op een lokale computer, en kan worden gebruikt zolang het abonnement geldig is. Online updates en meertalige ondersteuning zijn inbegrepen. Voorheen bood Adobe een oneindige softwarelicentie aan.

Geschiedenis[bewerken]

Adobe kondigde Creative Cloud voor het eerst aan in oktober 2011. Een nieuwe versie van Creative Suite kwam uit in 2012. Op 6 mei 2013 kondigde Adobe aan dat er geen nieuwe versies van Creative Suite zouden uitkomen, en dat toekomstige versies van de software uitsluitend beschikbaar kwamen via Creative Cloud. De eerste versies voor Creative Cloud kwamen uit op 17 juni 2013.

Nieuwe mogelijkheden[bewerken]

In juni 2014 kondigde het bedrijf 14 nieuwe versies aan van de Creative Cloud-applicaties, daarnaast ook vier nieuwe mobiele applicaties. De Adobe Creative Cloud heeft veel weg van de functies van Adobe Creative Suite en introduceert nieuwe mogelijkheden, zoals direct beschikbare upgrades, opslaan in de cloud, en makkelijker documenten delen.[3]

Lijst met programma's[bewerken]

De Creative Cloud bevat de volgende toepassingen:[4]


Mobiele apps[bewerken]

Het aanbod van mobiele applicaties bestaat uit:

  • Adobe Capture CC
  • Adobe Illustrator Draw
  • Adobe Photoshop Sketch
  • Adobe Comp CC
  • Adobe Preview CC
  • Adobe Premiere Clip
  • Adobe Lightroom for mobile
  • Adobe Photoshop Mix
  • Adobe Photoshop Fix


Externe link[bewerken]