Adri van Heteren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Adri van Heteren
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 5 oktober 1951
Functie Partijvoorzitter
Sinds 28 februari 2004
Partij SGP
Titulatuur ds.
Politieke functies
2004-heden algemeen voorzitter
2004-heden vicevoorzitter SGP-hoofdbestuur
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland
Adri van Heteren
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboortedatum 5 oktober 1951
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Kerkelijke functie
Kerkgenootschap Christelijke Gereformeerde Kerken
Ambt predikant
Kerkelijke loopbaan
1976-1994 predikant te Werkendam
1994-2000 predikant te Barendrecht
2000-heden predikant te Urk
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Adri[1] van Heteren (Gouda, 5 oktober 1951) is een Nederlandse predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken.[2] Sinds 2000 is hij verbonden aan de Eben Haëzerkerk in Urk, een kerkelijke gemeente met ruim 1500 leden,[3] die behoort tot de stroming rond het behoudende blad Bewaar het Pand. Sinds 28 februari 2004 is hij ook algemeen partijvoorzitter en vicevoorzitter van het hoofdbestuur van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP).[4] Alhoewel de partijvoorzitter lid is van het dagelijks bestuur, heeft dit voorzitterschap bij de SGP voornamelijk een symbolische betekenis. De partijorganisatie wordt aangestuurd door de partijvoorzitter, die tevens de communicatie naar buiten toe verzorgt. De fractievoorzitter in de Tweede Kamer geldt als de politiek leider en treedt in hoofdzaak op als politieke partijvertegenwoordiger.

Tijdens de viering van het negentigjarig bestaan van de SGP in 2008 haalde dominee annex voorzitter Van Heteren in de hervormde Oude Kerk van Putten de oudtestamentische profeet Amos aan.[5] In diens tijd liet men zich niets gelegen liggen aan wat in de Bijbel staat geschreven en Van Heteren vroeg zich af of dat in de huidige tijd ook zo is. Verder deed hij een appèl op de overheid om op te komen voor het christelijk geloof en verkeerde godsdienstige voorstellingen tegen te gaan.[6]

Van Heteren is predikant geweest in Werkendam en Barendrecht. Sinds 2000 staat hij in Urk.[7]

Niet te verwarren[bewerken]

Er bestaat een andere SGP'er met een bijna gelijkluidende naam. Het betreft Arie van Heteren, gemeenteraadslid van Westland.

Voorganger:
D.J. Budding
Partijvoorzitter SGP
2004-heden