Adriaan Hoogendoorn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Adriaan Hoogendoorn
Adriaan Hoogendoorn.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Adriaan Hoogendoorn
Geboren 20 januari 1958
Functie burgemeester van Oldebroek
Sinds 1 september 2011
Partij ChristenUnie
Titulatuur mr.
Politieke functies
2011-heden burgemeester van Oldebroek
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Adriaan Hoogendoorn (20 januari 1958) is een Nederlands politicus van de ChristenUnie (CU).

Hij is afgestudeerd in de rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft gewerkt als medewerker afdeling Stadsontwikkeling en Algemene Zaken in de gemeente Krimpen aan den IJssel en als Hoofd afdeling Algemene en Juridische Zaken in de gemeente Ede.

In 1994 werd Hoogendoorn gemeentesecretaris van Vriezenveen. Op 1 januari 2001 fuseerden Vriezenveen en Den Ham tot de gemeente Twenterand (aanvankelijk onder de naam 'gemeente Vriezenveen') waarvan hij de gemeentesecretaris werd. In 2004 kreeg Hoogendoorn diezelfde functie bij de gemeente Waddinxveen. Verder is hij al lange tijd actief binnen de ChristenUnie. Zo was hij zowel bij Eerste als Tweede Kamerverkiezingen namens die partij verkiesbaar en is hij lid van het curatorium van het wetenschappelijk instituut van de CU: de Mr. G. Groen van Prinsterer Stichting.

In september 2011 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Oldebroek. In mei 2018 werd hij door de gemeenteraad van Midden-Groningen voorgedragen als nieuwe burgemeester.[1]

Voorganger:
H.G. Overweg (wnd)
Burgemeester van Oldebroek
2011 - heden
Opvolger:
-