Aeroperú

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Aeroperú
IATA

PL

ICAO

PLI

Roepletters

Aeroperu

Boeing 727-193, AeroPeru AN1970599.jpg
Opgericht 1973
Opgeheven 1999
Hubs Jorge Chávez International Airport, Lima
Vloot 27
Bestemmingen 34
Frequentflyer-programma Club Premier
Hoofdkantoor Lima, Peru
Sleutelfiguren Gregorio Nolan
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Aeroperú, een afkorting van Empresa Nacional de Aeronavegación del Peru was de nationale luchtvaartmaatschappij van Peru. AeroMexico is het moederbedrijf.

Geschiedenis[bewerken]

Aeroperú werd in 1973 opgericht voor het overnemen van de internationale diensten die door APSA, toen eigendom van Pan American World Airways. De maatschappij werd toen nog beheerd door de luchtmacht van Peru.

Aeroperú heeft sindsdien het hoofdkantoor bij Jorge Chávez International Airport in Lima de hoofdstad van Peru, en groeide uit tot een internationale luchtvaartmaatschappij. In die tijd kwamen ook de straalvliegtuigen op komst. De vloot bestond toen uit de kleine Fokker F-28, de iets grotere Boeing 727 en de DC-8. Aeroperú was eigen bedoeld als een soort chartermaatschappij, wat in Zuid-Amerika al heel wat is, maar ze vlogen ook al op Mexico City en Miami International Airport.

In de jaren 1990 zorgden wat financiële problemen ervoor dat AeroMéxico meer dan twee keer zoveel verkocht. Er werden Drie 727-200s en drie DC-10-15s werden gekocht van Mexicana, toen een andere dochteronderneming van AeroMéxico. Daarbij kochten ze twee en huurden een Boeing 757. Toen ging de maatschappij ook op Los Angeles vliegen, dat was een heel grote stap in de uitbreiding die AeroPerú op dat moment onderging.

Ongevallen[bewerken]

Aeroperú heeft in zijn geschiedenis slechts twee incidenten meegemaakt:

Bestemmingen[bewerken]

Binnenlandse[bewerken]

Internationaal[bewerken]

Europa
Noord-Amerika
Zuid-Amerika

Vloot[bewerken]

Externe links[bewerken]