Afroman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Afroman tijdens een concert.

Joseph Foreman (28 juli 1974), beter bekend als Afroman, is een Amerikaanse rapper die doorbrak met het nummer "Because I got high". Dit nummer werd in 2001 een wereldwijde hit.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Afroman werd geboren in Californië. Op de basisschool begon Afroman met rappen en in de kerk speelde hij drum en gitaar. In 1999 kwam zijn eerste album uit: "Sell your Dope". Dit album werd echter geen succes.

Ook zijn volgende album, "Because I got high" werd in eerste instantie geen succes. Pas toen het titelnummer werd gespeeld in de Amerikaanse televisieshow ‘The Howard Stern Show’ begon het album aan populariteit te winnen. Het nummer werd op internet verspreid en werd uiteindelijk een wereldwijde hit. De hit leverde Afroman een platencontract op bij Universal. Hij tekende voor zes albums. ‘Because I got high’ leverde de rapper ook een Grammy Award op in 2002.

De zes albums bij Universal kwamen er ook. In 2004 verschenen er vier albums, waarvan slechts twee in de buurt kwamen van het succes van ‘Because I got high’.

Afroman begon zijn eigen platenlabel Hungry Hustler Records in 2004. Hij deed dit om meer vrijheid te krijgen, zodat hij zelf kon beslissen welke nummers er op zijn cd's kwamen.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Compilatie-albums[bewerken | brontekst bewerken]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]