Age of Empires II: The Conquerors

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Age of Empires II: The Conquerors
Ontwikkelaar Ensemble Studios
Uitgever Microsoft Game Studios, Konami
Datum van uitgave 24 augustus 2000
Genre Real-time strategy
Spelmodus singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: T
Platform Microsoft Windows, Apple Macintosh
Systeemeisen
Pentium 166 MHz CPU, 32 MB RAM, 100 MB HD (plus 200 MB van Age of Empire II)
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Age of Empires II: The Conquerors (soms afgekort tot AoC) is de uitbreidingsset van het computerspel Age of Empires II. The Conquerors kwam in 2000 uit. Het is het vierde spel van de Age of Empires-spellen van Microsoft Game Studios en Ensemble Studios.

De uitbreiding bevat vijf nieuwe volkeren: Azteken, Hunnen, Maya's, Koreanen en Spanjaarden.

Nieuwe gebouwen en eenheden[bewerken | brontekst bewerken]

Het meest opvallende was een nieuwe bouwstijl die werd geïntroduceerd: de Meso-Amerikaanse stijl voor Maya's en Azteken (later kwamen de Inca's hier ook nog bij in de uitbreiding Age of Empires II: The Forgotten). De bouwstijl is de enige stijl in het spel waarbij de speler geen stal kan maken om cavalerietroepen te maken, aangezien noch Azeteken, noch Maya's paarden kenden.

Wonders[bewerken | brontekst bewerken]

Beschaving Wonder
Azteken Templo Mayor
Maya's Piramide van de Grote Jaguar
Hunnen Triomfboog
Spanjaarden Torre del Oro
Koreanen Boeddhistische tempel

Het wonder van de Hunnen is geen bouwwerk van het volk zelf, maar verwijst naar de plundertochten die de Hunnen hielden in het Romeinse Rijk. Hun wonder stelt een Romeinse triomfboog voor, mogelijks gebaseerd op de Boog van Constantijn uit Rome. De Hunnen hebben daarentegen nooit voet gezet in Rome.

Het wonder van de Koreanen is gebaseerd op hoge, middeleeuwse boeddhistische tempels en ook een concreet bouwwerk aanduiden is in dit geval moeilijk. Het gaat hier waarschijnlijk meer over een soort bouwwerk in plaats van een specifiek gebouw.

Algemene nieuwe eenheden[bewerken | brontekst bewerken]

De uitbreidingsset bracht ook een aantal nieuwe eenheden met zich mee:

Unieke Nieuwe eenheden[bewerken | brontekst bewerken]

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

The Conquerors introduceert een aantal nieuwe gameplayopties ten opzichte van de vorige spellen, waaronder drie nieuwe speelmodes: Defend the Wonder, King of the Hill en Wonder Race. Verder bevat het spel nieuwe speelvelden, waarvan sommige gebaseerd zijn op bestaande locaties. Spelers kunnen hun eenheden in dit spel bijeenbrengen in garnizoenen.

De kunstmatige intelligentie van de personages in het spel is duidelijk groter dan in voorgaande spellen. Zo zullen burgers uit zichzelf al beginnen met het verzamelen van grondstoffen en hoeft de speler hen niet eerst de opdracht hiertoe te geven. Ook zullen onagers niet langer schieten als hun aanval ook bevriende eenheden kan treffen.

Campagnes[bewerken | brontekst bewerken]

The Conquerors voegt vier nieuwe campagnes toe aan de singleplayer-versie van het spel. Deze zijn gebaseerd op Attila de Huns leven, Montezuma’s verdediging tegen Hernán Cortés, en de avonturen van El Cid.

De vierde campagne, "Battles of the Conquerors," bestaat uit een reeks opzichzelfstaande scenario’s, elk gebaseerd op een historische veldslag. De veldslagen zijn:

Compatibiliteit[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel werkt niet meer goed onder Windows Vista en Windows 7. Er zijn o.a. problemen met de kleuren. Dit is op te lossen door in taakbeheer het proces 'explorer.exe' te beëindigen, aangezien het aerothema van Windows niet goed overweg kan met de oudere kleuren. Een andere oplossing bestaat erin AOE the installeren in een virtuele machine. Een nog andere oplossing is het spel als Administrator uit te voeren in compatibiliteitsmodus voor Windows XP (SP3) en de visuele thema's uit te schakelen.

In Windows 8 zijn deze problemen verholpen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]