Akatsuki (Naruto)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Akatsuki (betekent 'zonsopgang') is een fictieve criminele organisatie in de anime- en mangaserie Naruto. De organisatie zou de sterkste criminelen uit de Naruto-wereld bevatten.

Organisatie[bewerken]

De Akatsuki is een kleine organisatie met tien leden. Ze hebben een onduidelijk aantal spionnen in veel steden en landen in de wereld van de Shinobi. De leden van Akatsuki zijn allemaal S-rank criminelen en worden overal gezocht. De S-rank wil zeggen dat het seriemoordenaars zijn en levensgevaarlijk voor iedereen.

Lid worden van de Akatsuki is redelijk moeilijk. De Akatsuki-leider selecteert er mensen voor uit alle hoeken en streken van de wereld. De Akatsuki heeft zeer strikte regels, maar sterfgevallen worden als reguliere gebeurtenissen gezien. Akatsuki-leden communiceren via telepathische middelen.

Doelen[bewerken]

Hun doel is de wereld te overheersen dat is hun manier om later vrede te creëren. Daarvoor verzamelen ze demonen met staarten (Bijuu). De Bijuu worden altijd door de leiders van landen in mensen verzegeld. Die mensen heten Jinchūriki en staan vaak afgezonderd van de maatschappij omdat veel andere mensen denken dat ze het monster zelf zijn. Uzumaki Naruto, Sabaku no Gaara en Killer Bee zijn bekende Jinchūriki.

De Akatsuki plande om alle negen Jinchūriki die er bestaan te vangen en hun Bijuu eruit te halen. Dat is bij zeven Jinchūriki al gelukt, onder wie Gaara die nu leeft zonder zijn Bijuu Shukaku. De Bijuu die ze al hebben zijn op een rijtje: One-Tailed Shukaku (Gaara), Two-Tailed Monster Cat (Nii Yugito), de Three-Tailed Giant Turtle (Yagura), de Four-Tailed Monkey (Roshi), de Five-Tailed Dolphin Horse (Han), de six-Tailed (Utakata) en de Seven-Tailed Horned Beetle (Fu). De twee Bijuu die ze nog te pakken moeten krijgen zijn de Nine-Tailed Demon Fox (Uzumaki Naruto) en Eight-Tailed Giant Ox(Killer Bee).

Het verwerken van een Bijuu[bewerken]

Als de Akatsuki een Bijuu heeft, roept Akatsuki-leider Pain[noten 1] een beeld op waarmee de Bijuu geabsorbeerd wordt. Dat gebeurt met een soort ritueel. De Akatsuki-leden hoeven niet echt aanwezig te zijn: een astrale projectie is voldoende. Voor elke geabsorbeerde Bijuu gaat een gesloten oog open. Voor het absorberen gebruiken de leden Sealing Technique: Illusionary Dragon Nine Consuming Seals (Fūin Jutsu: Genryū Kyū Fūjin no Jutsu).

Ringen[bewerken]

Elk Akatsuki lid draagt een eigen, unieke ring. De ringen dragen allemaal een andere naam of kleur.

  • Rei : werd gedragen door Pain (overleden) .
  • Sei : werd gedragen door Deidara (overleden).
  • Haku : gedragen door Konan (voormalig lid, later overleden).
  • Shu : werd gedragen door Uchiha Itachi (overleden).
  • Kai : gedragen door Zetsu.
  • Sora : werd gedragen door Orochimaru (voormalig lid)
  • Minami : gedragen door Kisame (overleden).
  • Hoku : werd gedragen door Kakuzu (overleden).
  • San : werd gedragen door Hidan (overleden).
  • Tama : werd gedragen door Sasori (overleden) en wordt nu gedragen door Tobi.


Verschijning[bewerken]

Akatsuki leden dragen een lang zwart gewaad met rode wolkjes. Ze hebben op hun vingernagels en teennagels nagellak (meestal lichtpaars of zwart)

Voorhoofdbeschermers[bewerken]

Akatsukileden dragen de voorhoofdbeschermer van het land / dorp waar ze vandaan komen, maar wel met een grote streep erdoorheen om duidelijk te maken dat ze niet meer bij die plek horen en haar regels niet opvolgen.

Orochimaru leeft voort in Kabuto, dit ziet men later in de serie. Na het gevecht tussen Uchiha Sasuke en Uchiha Itachi komt Orochimaru vrij, omdat Sasuke hem niet meer heeft kunnen onderdrukken omdat zijn chakra op was.

Leden[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van Akatsuki leden voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Oorspronkelijk had Akatsuki elf leden, waarvan er nu nog vijf overblijven. Drie leden zijn gestorven en drie andere hebben de organisatie verlaten. Na Sasori's dood nam Tobi zijn plaats in.