Akella

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Akella
Oprichting 1995 (1993)
Hoofdkantoor Moskou, Rusland
Producten Computerspellen
Website Akella
Portaal  Portaalicoon   Economie

Akella (Russisch: Акелла) is een Russisch bedrijf dat computerspellen ontwikkelt en uitgeeft. Het is officieel in 1995 opgericht maar het idee om computerspellen uit te geven en ontwikkelen ontstond in 1993.

Geschiedenis[bewerken]

In 1997 is Akella het eerste Russische bedrijf dat een buitenlands spel (POD van Ubisoft) in Rusland uitbrengt. In de jaren daarna verzorgt Akella het uitbrengen van enkele andere spellen en educatieve programma's. In 2000 brengen ze een eigen spel uit: Sea Dogs, een role playing spel over piraten. Een jaar later ontwikkelen ze Age of Sail II, een historisch real-time strategy spel. In deze jaren (2000 en 2001) werkten ze ook aan de graphics van Persian Wars en Curse of Atlantis: Thorgal’s Quest, beide voor Cyro Interactive.

In 2002 brengt Akella een aantal spellen uit en kondigen ze het vervolg op Sea Dogs aan. Dit spel wordt in 2003 uitgebracht onder de naam Pirates of the Caribbean. Het spel is hernoemd naar deze naam toen bekend werd dat Walt Disney Pictures de film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl zou uitbrengen.

Andere spellen van Akella zijn Age of Pirates: Caribbean Tales (2006), PT Boats: Knights of the Sea (2006) en Hard to be a God (2007, gebaseerd op het gelijknamige boek van Arkady en Boris Strugatski).

Spellen[bewerken]

Hieronder volgt een overzicht van de spellen die door Akella zijn ontwikkeld:

Externe links[bewerken]