Alas Uruguay

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alas Uruguay
Logo
IATA

YZ

ICAO

ALY

Roepletters

CARIBBEAN AIRLINES

Boeing 737-300 'CX-OAA' van Alas Uruguay
Boeing 737-300 'CX-OAA' van Alas Uruguay
Opgericht Oktober 2013
Eerste vlucht januari 2016
Hubs Montevideo
Punta del Este
Vloot 3
Bestemmingen 4
Hoofdkantoor Montevideo, Vlag van Uruguay Uruguay
Website alasuruguay.com[dode link]
Portaal:  Luchtvaart

Alas Uruguay is een luchtvaartmaatschappij uit Uruguay. De maatschappij werd opgericht door voormalige werknemers van PLUNA, dat haar activiteiten staakte in 2012, als een openbare onderneming voor het grootste deel van het bestaan, alhoewel Alas Uruguay begon als een particuliere onderneming. De vluchtoperaties vinden plaats van af Aeropuerto Internacional de Carrasco in Montevideo en Aeropuerto Internacional Capitán de Corbeta Carlos A. Curbelo in Punta del Este. Het nieuwe bedrijf van de voormalige PLUNA werknemers was voorheen Alas-U geheten, maar werd in oktober 2013 omgedoopt tot Alas Uruguay. Op 21 Januari 2016 zijn de eerste vluchten uitgevoerd met een Boeing 737-300.

Geschiedenis[bewerken]

Na dat PLUNA in 2012 failliet ging werd de nieuwe maatschappij Alas Uruguay opgericht door ex-medewerkers van PLUNA. Het nieuwe bedrijf werd aanvankelijk Alas-U genoemd, en in oktober 2013 veranderde de naam naar Alas Uruguay. Het is de (onofficiële) nationale luchtvaartmaatschappij van Uruguay. Alas Uruguay startte haar activiteiten op 21 januari 2016 tussen Montevideo en Asunción, Paraguay.

Vloot[bewerken]

Alas Uruguay vloot
Vliegtuig In Gebruik Bestelling Passagiers Aantekeningen
J Y Totaal
Boeing 737-300 3 132 132
Totaal 3

De eerste Boeing 737-300 voorzien van 'blended winglets' werd geleverd aan de luchtvaartmaatschappij in januari 2015. Dit toestel, afkomstig van Ukraine International Airlines (UIA), werd in het kleurenschema geschilderd in Porto Alegre, Brazilië. Later in 2015 werd een tweede vliegtuig van Ukraine International Airlines aan de vloot toegevoegd. Het derde geleverde toestel is afkomstig van Southwest Airlines.