Alberto Stegeman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alberto Stegeman
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Naam Alberto Stegeman
Geboren 20 februari 1971
Geboorteplaats Almelo
Opleiding Algemene Letteren
Beroep Journalist, presentator
Portaal  Portaalicoon   Media

Alberto Stegeman (Almelo, 20 februari 1971) is een Nederlandse (misdaad)journalist en presentator.

Biografie[bewerken]

Stegeman studeerde in 1994 af aan de School of Media in Zwolle. Na een jaar Algemene Letteren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werd hij freelance schrijvend journalist. Zo schreef hij voor het Parool en het ANP. Daarna maakte hij de overstap naar de televisie.

Stegeman begon als verslaggever en presentator bij de regionale radiozender Delta FM. Op 24-jarige leeftijd was hij eindredacteur van Hart van de regio in het noorden van Nederland, de regionale rubriek van Hart van Nederland.

Stegeman is directeur van Noordkaap TV Producties in Amsterdam (eerder in Steenwijk en Zwolle). Naast Undercover in Nederland is hij verantwoordelijk voor alle programma's die Noordkaap produceert. Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij het productiebedrijf. In 1998 werd Noordkaap opgericht, volgens zijn idee Oerend Hard, waarbij dorpsfeesten in Nederland in beeld gebracht werden. Daarna volgden in rap tempo tal van andere programma’s. Dit varieerde van realityseries, kinderseries tot indringende documentaires. Bekende titels zijn Brandweer Amsterdam (SBS6), Trauma NL (Net5) en Regiopolitie (SBS6). Deze serie kreeg in 2000 de Transactprijs als beste documentaire over seksueel geweld. In de eerste aflevering van seizoen 2008 van Undercover in Nederland stelt hij de beveiliging van Schiphol aan de kaak. Hiervoor kreeg hij op 28 januari 2010, wegens valsheid in geschrifte, een boete opgelegd door justitie van 1500 euro. Een medewerker kreeg een boete van duizend euro. Het rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol noemde Stegeman gekscherend de 'Kiekeboe-smurf'.

In het najaar van 2008 presenteerde hij, samen met Rob Geus, het programma Red mijn vakantie!. Hierin werden pogingen gedaan om problemen van vakantiegangers op te lossen. Ook in het najaar van 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013 was dit programma te zien.

Sinds 5 januari 2014 is Stegeman te zien met het nieuwe programma Onopgeloste zaken. Hierin houdt hij zich bezig met zaken van de politie, waarvan de daders nog vrij rondlopen. Tevens presenteert hij het eerste seizoen van programma Gestalkt.

Pokeren[bewerken]

Stegeman is in zijn vrije tijd een fanatiek pokerspeler. Hij won in november 2018 het hoofdtoernooi van de Master Classics of Poker.[1]