Albrecht Wauters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Albrecht Wauters (24 november 1966) is een Vlaams radiopresentator.

Wauters zette zijn eerste stappen als dj bij lokale zenders in 1981 zoals Vrije Radio Velm, Radio Horizon (Sint-Truiden) en Radio 94 (Tienen). Hij begon zijn carrière bij Radio 3 (tegenwoordig Klara). In 1992 was hij een van de presentatoren van de nieuwe zender Radio Donna.

Gedurende zijn radiocarrière werkte hij mee aan de programma's Jabbedabeboe (Radio Donna), Vragen staat vrij, Gewoon Genieten, Alle Donders, Koffers en co, De Vliegende Vlaming en het succesvolle interactieve programma De Grote Beer (Radio 2), waarin absurde radiofeuilletons werden opgevoerd, zoals 'De ruimtevluchten van het schip Marie-Thumas', 'De meisjes van 3 B 11' en parodieën op Dallas en The Love Boat.

Wauters was ook enige tijd nieuwsanker van de Antwerpse regionale televisie (ATV).

Wauters verliet in oktober 2007 de VRT voor de nieuwe radiozender Vlaanderen 1. Eind januari verliet hij de zender Nostalgie op Linkeroever om weer terug te keren naar de VRT. Hij was onder meer opnieuw te horen in het vrijdagavonddiscoprogramma De Dansbar. Wauters is ook een veelzijdig spreker en een veelgevraagde presentator voor allerlei evenementen. Sinds begin 2011 was hij elke vrijdag te beluisteren in het programma 2 dansant tussen 20 uur en 1 uur. Daarna werd het programma overgenomen door Peter Hermans. In 2020 presenteerde hij De rockshow op zaterdagavond tussen 20 uur en 22 uur.

Wauters had tevens een gastrol in F.C. De Kampioenen als politieagent (reeks 4, aflevering 'De motorfiets').