Alessandro di Bucchianico

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Alessandro di Bucchianico (1962) is een Nederlandse wiskundige en schaker. Hij was Nederlandse kampioenen correspondentieschaak in 1987, en had een FIDE-rating van 2057 in 2017.

Di Bucchianico groeide op in Heemskerk, waar hij op jonge leeftijd begon met schaken.[1] Zo nam hij in 1975 deel aan het Noord-Hollands kampioenschap,[2] en ging schaken bij de Beverwijkse schaakclub Weenink.[3] Met het schoolschaakteam van het Berlingh College, tegenwoordig Kennemer College, uit Beverwijk werd hij in 1979 Nederlands schoolschaakkampioen voor VWO.[4] In 1983 won hij het Chrysantentoernooi in Heerhugowaard, en in 1987 werd hij ICCF kampioen correspondentieschaak van Nederland.

Di Bucchianico studeerde wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam, en promoveerde in de wiskunde aan de Universiteit van Groningen.[5] In Groningen was hij ook jeugdschaaktrainer van de Groninger schaakbond NOSBO.[6] Later vertrok hij naar Eindhoven, waar hij werkzaam is als docent aan de Technische Universiteit Eindhoven op de gebieden statistiek en kansrekening.[7] Ook is hij een schaakdocent van de KNSB. Hij is actief bij de Eindhovense Schaakvereniging,[8] en geeft schaaklessen op "De Gentiaan", een school in Veldhoven.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe koppelingen[bewerken | brontekst bewerken]