Alexander Klöpping

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alexander Klöpping
Alexander Klöpping in 2012
Alexander Klöpping in 2012
Achtergrondinformatie
Bijnaam Zelfbenoemde nerd
Geboorteplaats Oss
Opleiding Student Nieuwe Media
Beroep Internetjournalist
Portaal  Portaalicoon   Media

Alexander Paul Klöpping (Oss, 21 januari 1987) is een Nederlands internetondernemer, blogger, columnist, internetjournalist en spreker op het gebied van internet en gadgets. Klöpping studeerde Nieuwe media aan de Universiteit van Amsterdam en is een zelfbenoemde nerd.[1]

Klöpping richtte op zijn 16de het internetbedrijf The Gadget Company op. In 2005 studeerde hij in de Verenigde Staten en participeerde daar in de verkiezingscampagne van zowel de Democratische als Republikeinse partij. Dit leidde tot een scriptie over de verkiezingscampagne van Obama.

Na zijn terugkeer in Nederland was hij actief als redacteur op een aantal internetredacties. Sinds 2009 werkt Klöpping voor de televisie. Hij produceerde en presenteerde het internetnieuws voor Bij ons in de BV en NTR SchoolTV. Hij werd vooral bekend als regelmatig terugkerende internetdeskundige en gadgetrecensent in De Wereld Draait Door.[2] Hij is adviseur van het Mediafonds[3] en lid van de vakjury van TV Lab.[4] In 2013 richtte hij de website Universiteit van Nederland op, die lezingen organiseert en publiceert. Klöpping maakte in dat jaar zelf drie afleveringen voor DWDD University over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Silicon Valley.

Hij spreekt ook op congressen op het gebied van sociale media, zoals het E-learning-congres. In 2011 kwam zijn boek Wikileaks, alles wat je niet mocht weten uit.

Klöpping is samen met Marten Blankesteijn een van de oprichters van Blendle, een verzamelplatform met artikelen uit de belangrijkste dertig Nederlandse kranten en tijdschriften. Bij Blendle, gelanceerd in april 2014, betalen lezers per artikel.

Publicaties[bewerken]

  • Alexander Klöpping: WikiLeaks. Alles wat je niet mocht weten. Amsterdam, Prometheus, 2011. ISBN 978-90-446-1792-4

Externe link[bewerken]