Alexia Bertrand

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Alexia Marie Lucrèce Yveline Bertrand (Wilrijk, 30 maart 1979) is een Belgisch politica voor de MR.

Levensloop[bewerken]

In 2002 behaalde Bertrand een diploma in de rechten aan de UCL, in 2005 gevolgd door een master in de rechten aan de Amerikaanse Harvard-universiteit. Ze werd advocate handels- en vennootschapsrecht in een internationaal advocatenkantoor in Brussel en assistent commercieel recht aan de UCL.

In februari 2012 werd ze adviseur bevoegd voor justitie, asiel en migratie en economische zaken op het kabinet van vicepremier en minister van Buitenlandse ZakenDidier Reynders. Ze bleef dit tot in 2015 en was vervolgens van 2015 tot 2019 diens kabinetschef.

Sinds 2012 is ze voor de MR gemeenteraadslid van Sint-Pieters-Woluwe. In januari 2013 werd ze eveneens verkozen tot voorzitster van de lokale MR-afdeling in de gemeente.

Bij de verkiezingen van 2014 stond Bertrand op de voorlaatste plaats van de Brusselse MR-lijst voor de Kamer van volksvertegenwoordigers, maar ze werd niet verkozen. In mei 2019 werd ze vanop de derde plaats van de MR-lijst verkozen in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Ook werd ze afgevaardigd naar het Parlement van de Franse Gemeenschap.

Jkvr. A.M.L.Y. Bertrand MBA is een dochter van Luc Bertrand, voorzitter van de Belgische holding Ackermans & van Haaren.

Externe link[bewerken]