Alf Perry

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Alf Perry
Alf Perry
Algemene informatie
Land Verenigd Koninkrijk, Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland
Geboortedatum 8 oktober 1904
Geboorteplaats Coulsdon
Overlijdensdatum 4 december 1974
Overlijdensplaats New Milton
Werk
Beroep golfer
Sport
Sport golf
Club European Ryder Cup team
Persoonlijk
Talen Engels
De informatie in deze infobox is afkomstig van Wikidata.
U kunt die informatie hier bewerken.

Alfred "Alf" Perry (Coulsdon, 1904 - 1974) was een Engelse golfprofessional. Hij won onder meer het Brits Open in 1935.

Perry werd in Surrey geboren. Toen hij zes jaar was, gaf zijn vader hem een driver en een niblick, dus hij leerdee al jong om te improviseren. Ook op latere leeftijd had hij nooit een complete set, in zijn tas waren altijd wat oude golfstokken met een hickory shaft en wat moderne golfclubs met ijzeren shaft. Perry was clubprofessional op de Leatherhead Golf Club tot 1972. Bovendien speelde hij de toernooien van het Britse circuit. Zijn eerste grote succes was het winnen van het Open in 1935. Henry Cotton gaf hem na afloop een lift naar het station, want Perry had nog geen auto. In totaal speelde hij elf keer in het Open, voor het laatst in 1939, hij eindigde toen op de 3de plaats.

Perry speelde in het Britse Ryder Cup-team in 1933, 1935 en 1937. Hij speelde slechts drie keer, waarvan hij er twee verloor.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Onder meer:

Teams[bewerken | brontekst bewerken]