Algemene Chinese Vereniging (Limburg)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Algemene Chinese Vereniging (Limburg)
Naam (taalvarianten)
Traditioneel 旅荷林堡華僑總會
Pinyin Lǚ hé línbǎo huáqiáo zǒnghuì

Algemene Chinese Vereniging (Limburg) is een vereniging in Limburg (Nederland) voor Chinese Nederlanders. Deze vereniging is een regionale afdeling van de Algemene Chinese Vereniging in Nederland (旅荷華僑總會) en bestaat sinds 1986. De Algemene Chinese Vereniging (Limburg) is zeer succesvol in het organiseren van de jaarlijkse bijeenkomst omtrent Chinees nieuwjaar. Het is de grootste Chinese belangenorganisatie in Limburg. In tegenstelling tot andere nieuwjaarsbijeenkomsten in Nederland, lukt het de vereniging elk jaar om het te organiseren zonder dat men een toegangsprijs moet betalen. Het wordt meestal in een grote zaal in Maastricht georganiseerd.

De huidige voorzitter van de vereniging is dhr. Hok-Leung, Cheng 郑学良 die tegelijkertijd ook voorzitter is van de Vereniging van Dapengnezen in Nederland. Meneer Tsim komt oorspronkelijk uit de Kantonese streek Dapengbandao.

In 2011 was de Chinese nieuwjaarviering van de vereniging in het MECC in Maastricht. Toen werd ook het 25-jarige jubleum van de vereniging gevierd.