Allgermanische Heidnische Front

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
het teken van het Allgermanische Heidnische Front.

Het Allgermanische Heidnische Front (AHF) is een rechtsextreme, internationaal actieve heidense organisatie. Zij beschikt over afdelingen in talrijke landen in Noord-Europa en zusterorganisaties in Rusland, de Baltische staten en Noord-Amerika. Met het Zuid-Europese Panromanic Heathen Front heeft de AHF geen bindingen meer. Het AH Front beschouwt zich niet als religieuze organisatie, maar als sociale beweging. Haar ideologie bestempelt zijzelf als odalisme, is sterk völkisch en gaat uit van de Bloed en Bodemideologie.

In Nederland is het AHF actief onder de naam "Nederlands Heidens Front", in Vlaanderen onder de naam "Vlaams Heidens Front".

Geschiedenis[bewerken]

Het AHF is oorspronkelijk geïnitieerd als "Norsk Udemokratisk Hedensk Front" door Kristian Vikernes, een Noorse rechtsextreme Black Metal-musicus, paganist (Odinisme) en aanhanger van het "Blanke Arische Verzet" in Noorwegen. Sinds de verbreiding van de organisatie en zijn veroordeling tot uitzitten van gevangenisstraf speelt Vikernes geen rol meer in de AHF.

Activiteiten[bewerken]

De verschillende afdelingen van het AHF hebben concrete activiteiten, die zich laten verdelen in Veldwerk (catalogiseren en onderzoeken van voor-christelijke rituele plaatsen), Propaganda (reclame, drukwerk) en Belevenis (gezamenlijke heidense feesten en excursies).

Ideologie[bewerken]

De AHF wijst naar eigen zeggen militante praktijken af, maar hangt een radicaal racistisch wereldbeeld aan, samengevat in de lijfspreuk "Blood, soil, spirituality" (Bloed, Bodem, Spiritualiteit). De "bloed en bodem"-idealen van het AHF zijn gebaseerd op het "van nature verschillend zijn van de mensensoorten". Een vermenging over de grenzen van ras en etniciteit heen wordt onwenselijk geacht. De idealen van het AHF zijn fascistisch, antisemitisch en racistisch. Het AHF wijst daarnaast individualisme, hedonisme en christendom af, omdat deze niet verenigbaar zouden zijn met de menselijke natuur.