Naar inhoud springen

Amager Strandpark

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Amager Strandpark
Kitesurfen aan het strand in Amager Strandpark
Locatie Kopenhagen, Denemarken
Coördinaten 55° 40′ NB, 12° 38′ OL
Oppervlakte 60 hectare, 4,5 kilometer strand
Opening 1934, 2005 (huidige vorm)
Status Jaarrond geopend
Detailkaart
Amager Strandpark (Kopenhagen)
Amager Strandpark

Amager Strandpark (zelfde betekenis in zowel Deens als Nederlands) is een stadspark met strand aan de Deense kust bij Kopenhagen, Denemarken. Het bevindt zich op het eiland Amager en bestaat uit onder andere een kunstmatig eiland en biedt een strand van zo'n 4,5 kilometer lang. Zowel het strand als de nabije jachthavens hebben het Blauwe Vlag-milieumerk.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Het park werd aangelegd in 1934, maar pas in 2005 werd er een kunstmatig eiland toegevoegd, dat is gescheiden van het originele strand door middel van een lagune waarover drie bruggen spannen. Het strand heeft twee delen: het noordelijke deel heeft een natuurlijke uitstraling met zandstranden en lage duinen, en het zuidelijke gedeelte biedt een promenade en voorzieningen voor balspelen en picknicks.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Het is op het strand toegestaan om kampvuren te hebben. Op het strand en in het water worden diverse sporten beoefend, waaronder kajakken, windsurfen en natuurlijk de diverse balspelen. Er bevindt zich ook een klein skatepark.

Bereikbaarheid[bewerken | brontekst bewerken]

Het strand heeft aan de noord- en de zuidkant een metrostation: Amager Strand station in het noorden en Fermøren station in het zuiden. Beide stations liggen aan de M2-lijn van de metro van Kopenhagen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]