Amphia Ziekenhuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Amphia-locatie Molengracht, hier is het thoraxcentrum van het ziekenhuis gevestigd.
Amphia-locatie Langendijk

Het Amphia Ziekenhuis is een ziekenhuis met vier vestigingen, waarvan twee in Breda, een in Oosterhout en een in Etten-Leur. Deze vestigingen zijn aan de Molengracht en de Langendijk in Breda, aan de Pasteurlaan in Oosterhout en aan het Trivium in Etten-Leur. Op termijn zal locatie Langendijk gesloten en locatie Molengracht uitgebreid worden. De locatie in Etten-Leur is een kleine locatie waar spreekuren van enkele specialismen plaatsvinden.

Gegevens[bewerken | brontekst bewerken]

Het Amphia Ziekenhuis heeft een verzorgingsgebied van circa 400.000 mensen. Met 40.000 ziekenhuisopnames, 32.500 dagbehandelingen en 625.000 polikliniekbezoeken per jaar behoort Amphia tot de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland.[bron?]

Fusie[bewerken | brontekst bewerken]

Het Amphia Ziekenhuis is in 2001 ontstaan uit een fusie tussen het Bredase Sint Ignatiusziekenhuis, het Baronieziekenhuis en het Oosterhoutse Pasteurziekenhuis. Het Interconfessionele Baronieziekenhuis was op zijn beurt een fusie van het Diaconessenhuis en het Laurensziekenhuis, terwijl het Pasteurziekenhuis was ontstaan uit fusie van het Oosterhoutse St. Joseph Ziekenhuis en Dongemond St. Theresia Ziekenhuis te Raamsdonksveer.

Locaties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Amphia ziekenhuis van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.