Amy Kelly

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
19-07-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
en wiu.

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Amy Kelly (Dublin, Ierland) is een Ierse zangeres. De muziek op haar debuutalbum Uncover The Sky is een mengeling van bluegrass, jazz, folk en pop.

Het is de klassieke jeugd van een muzikant; Amy werd 27 jaar geleden geboren in een muzikaal gezin in Dublin, Ierland. Toen ze acht jaar was, nam vader Tony Kelly haar al mee naar haar eerste concert. Maar het bleef niet alleen bij het luisteren naar muziek. Iedereen in huis bespeelde instrumenten (inclusief Amy) en er ging dan ook geen dag voorbij zonder muziek. Feestjes van de familie Kelly eindigden dan ook regelmatig in één groot zangfestijn. Door al deze ervaringen werd muziek de grote liefde van Amy's leven.

Desondanks had Amy nooit een carrière als artiest voor ogen. Na haar studie psychologie ging ze dan ook onderzoek gaan doen voor de Europese unie. Als hobby zong ze als achtergrondzangeres in de bands van haar vader en broers, en trad hier daar wat op in wat kleine gelegenheden, totdat ze na een optreden door iemand van Universal Music werd benaderd: ze hadden wel interesse om een cd met haar op te nemen. Inmiddels heeft Amy het zo druk, dat ze gestopt is met haar werk voor de EU.

Maart 2006 en Amy's debuutalbum ligt klaar om door heel veel mensen beleefd te worden. Bluegrass, jazz, folk en pop smelten samen tot een melodieuze, sfeervolle belevenis, begeleid door de rijke stem van Amy.