An Moerenhout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
An Moerenhout
An Moerenhout.jpg
Geboren Bonheiden, 5 december 1983
Kieskring Flag of Flemish Brabant.svg Vlaams-Brabant
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Partij Groen
Functies
2014-heden Vlaams Parlementslid
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

An Moerenhout (Bonheiden, 5 december 1983) is een Belgisch politicus in het Vlaams Parlement voor Groen.

Biografie[bewerken]

Haar middelbare studies volgde Moerenhout in het Sint-Theresiacollege (Kapelle-op-den-Bos) waarna ze geschiedenis studeerde aan de Katholieke Universiteit Brussel en later nog aan de Katholieke Universiteit Leuven. Aan die laatste universiteit behaalde ze een masterdiploma Internationale Betrekkingen[1]

Na haar studies was ze enige tijd actief als freelancejournaliste. Vervolgens was ze van 2009 tot 2010 "adviseur allochtone studenten" verbonden aan de KU Leuven en daarna van 2010 tot 2011 educatief medewerker voor het Centrum voor Basiseducatie. In 2011 werd ze persmedewerker van Groen en dit sinds 2012 in het Vlaams Parlement. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 stond ze op de achttiende plaats van de Groen-lijst in Kapelle-op-den-Bos.

Bij de Vlaamse verkiezingen 2014 werd ze vanop de tweede plaats verkozen op de Groen-lijst in Vlaams-Brabant met 9422 voorkeurstemmen.[2] In juni 2014 legde ze zwanger de eed af als volksvertegenwoordiger (ze werd moeder van een zoon in augustus 2014) en legt zich in het Vlaams Parlement toe op de thema’s Wonen, Armoede, Inburgering en Vlaamse Rand. Ook liet ze zich opmerken als een tegenstander van het beleid van minister Liesbeth Homans.[3]

Bij de Vlaamse verkiezingen 2019 was Moerenhout lijsttrekker van de Vlaams-Brabantse Groen-lijst.[4] Ze werd herkozen met 18.806 voorkeurstemmen.

Daarnaast is Moerenhout ook actief als medeoprichter en voorzitter van Sankarproject Vlaanderen, een organisatie waarvan leden en sympathisanten zich inzetten voor lokale onderwijsprojecten in de Kathmanduvallei te Nepal. Ze is ook actief bij 11.11.11.