Angéla Kramers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Angéla Kramers
Angéla Kramers in 1981
Angéla Kramers in 1981
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Angelina Maria (Angéla) Kramers (Haarlem, 17 oktober 1960) is een Nederlands voormalig zangeres, vooral bekend als lid van de meidengroep Dolly Dots.

Angéla (Sjeel) Kramers groeit op in Haarlem. Na de MAVO volgt zij een opleiding tot receptioniste. Nadien danst zij enige tijd bij het ballet van de TROS Top 50. Samen met drie collega-danseressen wordt zij in 1979 door producers Peter van Asten en Richard Dubois gevraagd voor een nieuwe meidengroep. Deze groep, de Dolly Dots, wordt al gauw een van de meest succesvolle Nederlandse meidengroepen.

Na het uiteenvallen van de Dolly Dots in 1988, trekt Kramers zich terug uit de publiciteit. Zij is sindsdien werkzaam als yogalerares. Daarnaast richt zij samen met haar man Richard Griffioen de Stichting SAM op (vernoemd naar haar zoontje, dat het Syndroom van Down heeft). De stichting zet zich in om aan kinderen met het Syndroom van Down en kinderen met een autistische stoornis een therapie te bieden, die uitgaat van interactie met dolfijnen.

In 2011 verscheen het boek "Van Regenworm tot Pauw". In dit boek beschrijft Angéla een aantal zogenaamde Dieren Gateways. Dit is een speciale vorm van yoga waarbij eigenschappen van bepaalde dieren centraal staan. Aan de hand van voorbeelden uit haar eigen leven laat Angéla in het boek zien hoe krachtig deze vorm van yoga is. In 2016 kwamen Kramers en de Dots toch weer eenmalig bij elkaar om op 13, 14 en 15 mei 2016 een gastoptreden te geven bij De Toppers in de Amsterdam Arena.

Kramers heeft twee kinderen, een zoon en een dochter. Ze wonen in Amstelveen.

Externe link[bewerken]