Angel Beats!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Angel Beats!
Angel Beats game logo.svg
Genre Actie
Fantasy
Bedenker Jun Maeda
Originele stemmen Harumi Sakurai
Hiroshi Kamiya
Kana Hanazawa
Nederlandse stemmen Niet beschikbaar
Muziek Jun Maeda
Anant-Garde Eyes
Intromuziek "My Soul, Your Beats!" door Lia
Land van oorsprong Japan
Taal Japans
Engels
Duits
Productie
Producent Kenji Horikawa
Hiro Maruyama
Hironori Toba
Uitzendingen
Afleveringen 13
Seizoenen 1
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Angel Beats! (Japans: エンジェルビーツ!; Enjeru Bītsu!) is een Japanse animeserie geproduceerd door Progressive Animation Works en Aniplex. De serie bestaat uit 13 afleveringen en werd voor het eerst in Japan uitgezonden in 2009. De serie is in het Engels nagesynchroniseerd en op DVD en Blu-Ray uitgebracht in niet-Aziatische landen. Er is tevens een Duitse nasynchronisatie uitgebracht.

Plot[bewerken]

Het verhaal speelt zich af in het hiernamaals en gaat over Otonashi, een jongen die alle herinneringen van zijn leven is kwijtgeraakt nadat hij is gestorven. Hij is ingeschreven voor de afterlifeschool en hij ontmoet een meisje genaamd Yuri. Zij nodigt hem uit om lid te worden van the Afterlife Battlefront, een organisatie waarvan zij de leider is. The Afterlife Battlefront vecht tegen Angel, de president van de studentenraad met bovennatuurlijke krachten. Otanashi merkt dat de organisatie nauwelijks iets weet over Angel en hij begint zich steeds meer af te vragen of hun strijd wel zin heeft.

Populariteit[bewerken]

Ondanks dat de serie regelmatig de kritiek kreeg dat het verhaal te gehaast was en dat de serie wellicht 26 afleveringen had moeten beslaan was Angel Beats! een commercieel succes in binnen- en buitenland.

In de serie komt een meidenband voor genaamd "Girls Dead Monster". De fictieve band bracht een album uit genaamd "Keep the Beats!" en de originele stemacteurs hebben meerdere concerten gegeven in Japan.

Externe link[bewerken]