Naar inhoud springen

Angerlo Vooruit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
VV Angerlo Vooruit
Naam Voetbalvereniging Angerlo Vooruit
Opgericht 10 november 1952
Plaats Angerlo
Competitie Vierde klasse D zondag (2021/22)
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

VV Angerlo Vooruit is een amateurvoetbalclub uit het Nederlandse dorp Angerlo. De club werd opgericht op 10 november 1952. De thuisbasis van de vereniging is het Sportpark Mariëndaal.

Anno 2021 telt Angerlo Vooruit ongeveer 700 leden. De vereniging heeft 20 teams, variërend van de leeftijdscategorie senioren t/m mini-pupillen. Ook beschikt de vereniging over ongeveer 150 vrijwilligers.

Het Sportpark Mariëndaal is grondig aangepakt in het begin van 2018. In de zomer van 2021 zijn de geheel vernieuwde kantine en kleedkamergebouw in gebruik genomen. VV Angerlo Vooruit is de bespeler van Sportpark Mariëndaal, wat de beschikking heeft over 3 natuurgrasvelden. Verder is er ook een beachvolleybalveld en een jeu-de-boulesbaan aangelegd.

Prijs voor nieuwe sportaccommodatie

[bewerken | brontekst bewerken]

Op 5 maart 2020 heeft de vereniging de stimuleringsprijs 'Beste Initiatief Duurzaamheid' in de wacht gesleept voor de nieuwbouw van de kantine en kleedkamers. De jury was onder de indruk van de manier waarop Angerlo Vooruit omgaat met duurzaamheid. Daarnaast prees de jury de inzet van zo veel vrijwilligers bij het project.[1]

De verkiezing een samenwerking tussen Vakbeurs Sportaccommodaties, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Iedere sporter is gebaat bij een krachtige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Een duurzame sportaccommodatie is immers toekomstbestendig, is effectief en efficiënt ingericht en creëert optimale sportomstandigheden voor iedereen.

Tijdens het Green Tie Event werd een drietal prijzen uitgereikt. Een voor de Sportaccommodatie van het Jaar 2020, de Fieldmanager of the Year 2020 en dus de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2020. De prijs werd toegekend door een deskundige vakjury. Die bestaat uit afgevaardigden van NOC*NSF, Kenniscentrum Sport en Bewegen, Mulier Instituut en RVO.

Competitieresultaten 1992–2019

[bewerken | brontekst bewerken]
1
4D
9
3C
9
4D
3
4C
6
4D
12
4D
8
5C
4
5D
2
5D
4
4D
4
4D
1
4D
6
3C
12
3C
4
4D
4
4D
3
4D
10
3D
6
4D
4
4D
3
4D
8
4D
7
4D
3
4D
9
4D
13
4D
2
5D
-
5F
92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

In elke staaf van de grafiek staat van boven naar beneden vermeld:

 • Eindnotering
Dit is de positie die de club heeft bereikt in de competitie, zonder eventuele beslissings-, play-off- of nacompetitiewedstrijden die nodig zijn geweest om bijvoorbeeld de kampioen van de competitie te bepalen.
Indien een * achter het getal staat is de notering een tussenstand en kan het zijn dat de notering niet overeenkomt met de uiteindelijke eindstand van de competitie.
Staat er een - dan is het seizoen nog bezig en is er geen definitieve uitslag bekend.
Staat er xx op de positie van de notering, dan heeft de club vroegtijdig de competitie verlaten. Dit kan onder andere komen door terugtrekking van het team, faillissement van de club of door een uitgedeelde straf van de KNVB. In veel gevallen staat elders in het artikel de reden vermeld.
Staat er een ? dan is het resultaat uit het verleden onbekend, en is alleen de competitie of het niveau bekend van dat seizoen.
In de seizoenen 2019/20 en 2020/21 werd wegens de coronacrisis het amateurvoetbal afgebroken. Daardoor kennen deze staven geen eindklassering (middels -- weergegeven).
 • Competitieniveau en afdelingsletter of Officiële eindstand Eredivisie
  • Competitieniveau en afdelingsletter
  Hierbij geeft het getal het niveau weer, dat ook terug te vinden is in de legenda. De letter is de afdelingsaanduiding en wordt gebruikt wanneer er meer afdelingen zijn op hetzelfde niveau. De afdelingsletter is altijd een hoofdletter en wordt meestal zonder nummer gebruikt.
  Voorbeeld: 2F is niveau 2e klasse competitie F.
  Het competitieniveau en nummer wordt niet vermeld wanneer er slechts één competitie van dit niveau was.
  • Officiële eindstand Eredivisie (getal staat tussen haakjes vermeld)
  Sinds de introductie van play-offwedstrijden voor Europees voetbal na afloop van de reguliere competitie in 2005/06, is de KNVB verplicht een eindstand van de Eredivisie door te geven aan de UEFA aan de hand van deze play-offwedstrijden.
  Bij deze eindstand staan clubs die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal hoger dan clubs die zich niet wisten te kwalificeren. Indien er geen verschil was tussen de eindnotering en de officiële eindstand, staat dit getal niet vermeld.
 • Onderafdeling
Hier staat afgekort de naam van de onderafdeling indien de club in dat jaar in een onderafdeling uitkwam. Tevens staat deze afkorting in de legenda en wordt gelinkt naar het artikel over deze onderafdeling. Deze afkorting wordt alleen vermeld wanneer de club in het verleden in verschillende onderafdelingen heeft gespeeld. Deze vermelding is in de staaf altijd in kleine letters. Deze onderafdelingen zijn na het seizoen 1995/96 afgeschaft. Heeft de club in slechts één onderafdeling gespeeld, dan is dit alleen terug te vinden in de legenda.

Onder de staaf staat het jaartal vermeld waarin het seizoen is afgesloten. 15 verwijst naar het seizoen 2014/15 of eventueel het seizoen 1914/15.

Wanneer een staaf leeg is, zijn deze gegevens niet bekend. Het kan ook zijn dat de club dat seizoen niet heeft meegespeeld op het hogere amateurniveau, vroegtijdig de competitie heeft verlaten of uit de competitie is gezet.
In het seizoen 1944/45 was er wegens de Tweede Wereldoorlog geen regulier competitievoetbal.


Opmerking: In de 1e klasse en lager spelen de clubs in districten. Deze districten staan niet vermeld in de grafiek.

 1. Nieuwbouw Angerlo Vooruit sleept award ‘Beste Initiatief Duurzaamheid’ in de wacht. Angerlo Vooruit. Geraadpleegd op 17 januari 2022.